Тънки LED панели

Появата на ултратънки LED панели трансформира пазара на жилищно и офис осветление. Стандартът за лампи Armstrong излезе извън рамките на офиса и заема все повече и повече нови ниши.

Характеристики на тънките LED панели

Простият и надежден дизайн на тънките LED панели се определя от миниатюрния размер на LED масивите и равномерното им разпределение по радиационната повърхност. Доброто разсейване на топлината от светодиодите определя тяхната дълготрайност, което има положителен ефект върху експлоатационните разходи. Друга особеност на тънките осветителни тела е възможността за преместване на захранването извън него. Такава организация на осветителната система увеличава нейния експлоатационен живот и LED масивите надвишават 50 000 часа.

LED панел от Поларис

Предимства на ултра тънките LED осветителни тела

Икономическата ефективност на LED източниците на светлина е широко известна, но в допълнение към енергоспестяващите фактори, ултратънките LED панели имат и редица определени предимства:

– дебелината на осветителното тяло от 10 до 30 мм разширява обхвата от повърхности за монтаж на източници на светлина – те могат да бъдат монтирани дори върху бетонна основа или таван от гипсокартон;

– за разлика от флуоресцентните източници на светлина, LED панелите имат целия светлинен поток насочен надолу и няма загуба на отразена светлина върху отделни елементи. За флуоресцентни лампи такива загуби са около 30%;

– различни начини за закрепване на лампите не ограничават тяхното инсталиране на конкретен тип таван;

– широка гама от светлинни температури и светлинни дифузори разширява обхвата на използване на тънки LED панели;

– нисък коефициент на пулсация (<5%) не причинява умора на зрителния нерв при хора, присъстващи в осветеното помещение. Общият спад на цените на LED матриците също се отрази на цената на LED панелите – вече не е трудно да закупите таванна лампа на достъпна цена.

Характеристики на монтаж и видове крепежни елементи

Запазвайки възможността за вграден монтаж в традиционните тавани на Armstrong, тънките LED панели имат опции за повърхностен монтаж и монтаж върху окачени кабели. Версията за повърхностен монтаж се използва за монтаж върху монолитни тавани и стени, а възможността за окачен монтаж се използва в помещения с високи тавани. Струва си да се отбележи, че при всяка опция за монтаж на ултратънки LED панели, основните им предимства са напълно реализирани.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment