Тайландския масаж.

October 27, 2016 | Автор: | Публикувано в Здраве

Масажът на четири ръце се изпълнява едновременно от две масажистки. Чрез него се постига пълна релаксация и двоен терапевтичен ефект. Синхронът от работата на масажистките поддържа тялото постоянно затоплено. Чрез този вид масаж се балансира енергията в тялото и се постига хармония между душата, тялото и емоциите. Масажът на четири ръце стимулира кръвообращението и лимфната система, отпуска напрегнатите мускули, успокоява нервната система и ускорява обмяната на веществата. Само сега предоставяме на нашите клиенти 33% бонус.

 

 

Тай масажът е стил на масаж, който съчетава акупресура, подпомагани йога пози, и аюрведа. Тя възниква в будистки манастири като форма на превантивна здравна грижа за монаси.

 

Каква е разликата от обикновения масаж?

 

За разлика от по-популярните форми на масаж, които използват масло или лосион и се извършват на повдигната маса за масаж, тайландски масаж обикновено се прави на подплатена подложка на пода. Без масло или лосион се прилага, така че вие сте напълно облечен.

 

Терапевтът използва ръцете си, коленете, краката и краката, за да се движите в серия от подобни на йога участъци и се прилага и мускулна компресия, съвместно мобилизация, и акупресура.

 

Дали тайландски масаж е болезнен?

 

Тай масажът е ободряващ. За разлика от по-класическия стил на масаж, тайландския масаж често се описва като болезнен, но лицензирания масажист трябва да използва вашето мнение и да регулира степента на натиск и разтягане.Прилагането на натиск за търг сраствания мускулните влакна (известен като “мускулни възли”) може да заболи, но има разлика между този вид дискомфорт и болката в резултат на прекомерен или неподходящ натиск и разтягане. Един истински професионалист трябва да може да  регулира силата на  масажа и движенията, така че да не са в болка.

 

Ползите от тайландски масаж

 

Шиацу често се използва за облекчаване на стреса и предпазва от здравословните проблеми, свързани със стреса. Тайландски масаж се използва за лечение на следните здравословни проблеми:

 

Напрежение и главоболие

Баланс и равновесие

Някои видове болки в гърба (обикновено остра и хронична неспецифична болка в гърба)

Мускулна еластичност

Възможни странични ефекти

 

Лицензирания масажист трябва да ви попита за историята на здравето ви преди масажа. Масажът може да не бъде безопасен за някой със здравословни състояния като дискова херния, остеопороза, скорошна операция, или сърдечно-съдови заболявания. Ако обмисляте да опитдате тайландски масаж, е добра идея да се консултирате с вашия лекар,за да обсъдите дали е подходящо за вас.

 

Бременните жени също трябва да се консултират  с лекар, преди получаването на масаж. Важно е да намерите добър специалист в Тайланския масаж, който да може да работи и с бременни.

 

Масажът не трябва да се прави над натъртвания, възпалена или слаба кожа, незараснали или отворени рани, кожни обриви, тумори, коремна херния, или скорошни фрактури.

 

Какво да знаете преди уговорения час

 

Обикновено се изисква да влезете или да носите широки, удобни дрехи за масажа.

 

Не яжте тежка храна преди масаж.

 

Ако почувствате, какъвто и да е дискомфорт по време на масажа, нека масажиста да знае за това.

 

Бъдете поне 10 мин. по-рано от уговорения час.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.