Таблетите през 2013

Таблетите сравнително от скоро навлязоха масово на пазара, а цените им в момента са по-невероятни от всякога. Всички световни производители на компютърна техника вече произвеждат и таблети. Също така и много китайски фирми, непознати на българския пазар, бълват евтини и некачествени таблети, но има и такива, които се стремят да поддържат качествена продуктова линия и доста хора ги предпочитат пред световните марки заради ниската им цена и качествата им. Сега ще хвърлим яснота върху пазара за таблети, за да сте наясно за какво трябва да се  оглеждате при покупката на таблет! Обърнете внимание, че ще пишем за таблети с операционна система Android.

Процесор

На пазара съществуват множество процесори, като малко от тях са достатъчно мощни за да удовлетворят нуждите на съвременните потребители. Когато избирате таблет, трябва много да внимавате с какъв процесор се предлага той. Именно от процесора зависи колко бързо и отзивчиво ще работи таблета в ръцете Ви. Съществуват едноядрени, двуядрени и четириядрени процесори, като по-големият брой на ядрата не винаги означава по-голяма мощност. Често се срещат евтини таблети с четириядрени процесори, които са по-бавни от такива с двуядрени. Най-удачният и правилен начин, да разберете дали процесора на избрания от вас таблет е достатъчно мощен за нуждите Ви, е да потърсите тестове и статии за него в интернет. Само така можете да разберете дали даденият процесор си струва парите, защото тактовата честота далеч не е най-важното за бързината.

Памет

Днешните таблети достигат обем на оперативната си памет до 2GB при най-скъпите модели. Повечето качествени предложения, които са на разумни цени се произвеждат с 1GB DDR3 оперативна памет, която е напълно достатъчна дори за най-модерните 3D предложения на пазара. Евтините таблети се произвеждат с 512 MB оперативна памет, която далеч не е достатъчна и при повече отворени приложения, системата се забавя.Тоест, не е препоръчително да закупувате таблет с по-малко от 1GB оперативна памет.

Видеоускорител

Видеоускорителят също е важна част от цялата система. Той е главният виновник красивите и тежки съвременни игри да вървят на вашето устройство без проблем. Ако видеоускорителят на вашия таблет е слаб, то Вие няма да можете да играете новите 3D заглавия. Въпреки, че е практика с мощен процесор да се поставя и мощен видеоускорител, това не винаги е реализирано и трябва да сте нащрек, за да не останете с пръст в устата…

Дисплей

Дисплеят е един от най-важните компоненти на таблетите. Именно бързината му на реакция при допир и разделителната способност създават усещането за бързодействие на системата. При бюджетния клас таблети дисплеите са със средна резолюция и реакция около 5-10 ms, което за човешкото е око е бавно. По скъпите модели са снабдени с екрани с голяма резолюция, често дори и FullHD такава, а реакцията на допир е 1ms, което за човешкото око е мигновено, имате чувството ще изображението се движи с пръста Ви.

Внимавайте, когато купувате таблет, за да не изхарчите парите си на вятъра….

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment