Световноизвестните дизайнерски имена в часовникарството

Хората често за зависими от различни предмети в забързаното ежедневие. Често и най-масово това е мобилния телефон, но не и на последно място е ръчния часовник. Чрез часовника си, хората съставят график за деня, следят да не закъснеят за някое събитие и др. В днешно време се наблюдава една нова мода и тенденция и това е употребата на часовници за придаване на стилн, индивидуалност и красота, а не за необходима вещ от ежедневието. Една група от часовници с названието дизайнерски са доста предлагани днешно време на световния часовникарски пазар, като целта е да се превърнат в ръчен аксесоар за мъже и жени. Никой до днешно време не му е минавало на ум, че часовниците ще севоюлират в едни от най-използваните ръчни аксесоари. Днес света се крепи на модата и ако човек има тенденцията да направи добро впечатление в обществото, той трябва да е модерен. Стилни обувки, модни и скъпи дрехи, както и дизайнерски бижута като часовниците са част от гардероба на хората, които искат да се отличават от останалите. Еволюцията при дизайнерските марки е всичко да бъде в завършен вид. Вече почти всяка дизайнерска марка предлага освен пилотния си артикул и часовници в асортимента си. Оригиналните и дизайнерски модни часовници, противно на схващанията на хората, не залагат единствено на външния изглед, а също така и в голяма степен на качеството на изделието. Производството на дизайнерски часовници се извършва от известни часовникарски фирми, като те получават поръчката за направата от дизайнерския бранд. Колекциите от дамски и мъжки часовници са съобразени изцяло с модната концепция на съответната марката и имат изобразена нейната емблема върху циферблата на всеки един модел.

Името Есприт е може би едно от най-популярните дизайнерски имена в света. След това са марките часовници Pierre Cardin, Versace, Calvin Klein, Boss, Armani I drugo. Дизайна на Esprit е може би най-разпознаваемия на пръв поглед от всичките тези марки. Дизайнът на марката не се ограничава с възрастовите граници на хората, а е насочена към конкретната личност. Гамата е огромна и всеки човек може да си хареса подходящия за него часовник. Всичко по тази марка е изчистено с леки модни акценти.

Другата водеща марка сред дизайнерските имена е Pierre Cardin. Това е всестранно развита фирма, която предлага не само часовници, но и костюми, дрехи, обувки, шапки, бижута и още много други изделия. Часовниците са точни, качествени и съчетани с френски моден стил. Тази марка създава един отличен микс от модерен и класически, традиционен и футуристичен стил на своите часовници.

Върховния лидер в дизайнерската индустрия на дрехи е Versace. Те се славят най-вече с обувките и мъжките и дамски дрехи. Немислимо е бранда да не мине и без производството на часовници, Механизма на Версаче е швейцарски, като часовниците минават в малко по-висок клас от Esprit и Pierre Cardin. Цените на Версаче започват от 500 лева и стигат до хиляди. Versace е основано от Джани Версаче през 1978 година и бързо става лидер в световната мода. През 2000 г. Versace представя първата си колекция от швейцарски часовници и така бързо пробива. Развитието на марката притежава идеален баланс между класическата и модерната визия в часовниците си. Версаче е изработено предимно от луксозни материали като 18 каратова позлата на корпуса и верижките, инкрустация с диаманти от различен карат, стъкла от сапфир кристал, селектирани естествени кожени каишки и високотехнологична бяла или черна керамика.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment