Съвети за зачимяване от специалист

Съвети за зачимяване от специалист Градина

Полагането на тревен чим (зачимяване) е един от най-бързите и ефективни начини за осигуряване на красива морава. Макар и да изглежда доста лесно, всъщност дейността изисква прилагането на ключови тънкости. Имате желание да се захванете със задачата сами? Ето какво споделят специалистите по озеленяване като съвети за новаци.

Обработете земята за зачимяване надълбоко

Тревното руло се полага върху предварително обработена почва. Експертите препоръчват тя да се разрохка добре на минимална дълбочина от 15 см.

За изграждане на силна и устойчива морава, положеният тревен чим трябва да пусне корените си дълбоко в почвата. Той трябва да може да черпи вода и хранителни вещества за колкото се може по-дълго. Колкото по-дълбоко може да култивирате почвата, толкова по-добре положеният тревен чим ще може да се справи със суша, болести и тежък трафик, съветват от UniGarden-bg.com.

Една морава е толкова добра, колкото е добра почвата под нея. Само опитните градинари знаят как да тестват почвата за това дали съдържа всички необходими хранителни вещества. Най-простият вариант, който можете да приложите сами е да излеете слой почва с наистина добро качество и да го смесите с наличната почва в градината ви.

Разровете първо наличната почва, разпръснете новата върху нея и след това копайте или ротирайте отново, за да смесите двете заедно.

Прясно положеното тревно руло се нуждае от много енергия, за да се възстанови от стреса от изтръгването и транспортирането. Нуждае се от хранителни елементи и за да развие силни корени и листа. Затова е добре да обработите почвата и с подходящ тор. Цената му е сравнително незначителна, затова си заслужава да платите малко повече, за да дадете правилния старт на тревата.

Хитрините на експертите за ефективно поставяне на тревен чим

Една от най-големите заплахи за успешното зачимяване е времето. Не е добре рулото от тревен чим да стои за дълго време навито, защото това редуцира качеството му, особено в горещо време. Затова е по-добре да подготвите терена предварително и след това да поръчате чима.

Не купувайте повече, отколкото можете да положите в един ден. След 2 дни тревата ще е сплесната и просто няма да изглежда по същия начин. Затова професионалистите на UniGarden-bg.com работят бързо и прецизно, за да осигурят перфектен резултат при изпълнение на услугата зачимяване.

Не пестете водата по време на зачимяване, ако искате на края на процеса да имате тучни зелени площи. При нормални обстоятелства тревата има до един метър дължина корени, които го поддържат. По време на обработката на тревата за получаване на руло чим е много вероятно да се отрежат цели 80% от тези корени. Вашата работа е да се уверите, че късите коренчета на чима имат достатъчно вода, за да осигурят необходимото за възстановяването и растежа им.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment