Съвети при преместване

Повечето хора в един период от живота стигат до момента, в който трябва да се преместят от едно жилище в друго. Понякога с помоща на приятелите тази работа се свърша за няколко дена, но има и случаи, в които се прибягва до наемането на фирма, която да извърши преместване на мебелите и личните ви веши. Какво трябва да знаем преди да прибегнем до услугите на такива фирми ?

Ако се порастърсите из Интернет ще намерите десетки фирми предлагащи хамалски услуги. Не бързайте да сключите договор с първата, която намерите. Проучете пазара и намерете фирмата, която е най-изгодна. След като изберете фирма, внимателно прочетете условията и договора, който ви предлагат. Задължително е да питате каква застраховка предлагат при случай на изгубване или счупване на ваши вещи.

Опаковачните материали, в повечето случаи са включени в крайната цена, но е добре да питате дали е така и при фирмата, която сте избрали.  Понякога има вариант да спестите от крайната цена, ако разглобите и опаковате вещите си с ваши средства.

Разтоварването и качването на мебелите ви винаги трябва да влиза в цената и се определя по ред желан от вас.

За крайна цена понякога ще се наложи да дойдат от фирмата на оглед, за да добият представа от големината на вещите и мебелите ви.

Плащането става обикновено на две вноски – половината сума се плаща преди преместването, останалите пари се превеждат след като е извършена услугата.

Успех с преместването.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment