Съвети как да програмираме ново дистанционно за телевизор

December 6, 2016 | Автор: | Публикувано в Онлайн магазини, Технологии

дистанционно за телевизорКолко досадно е когато дистанционното на телевизора ви се повреди или детето си играе с него, често го изтърва и в един момент то просто спира да работи. За да гледате телевизия вие трябва да ставате всеки път, за да натиснете бутоните от панела на телевизора, за да смените канала. Това е неприятно нали? За ваше щастие обаче има решение и на този проблем. Необходимо ви е ново дистанционно, което може да не е оригинално, защото знаем, че първо трудно се намират и второ са доста скъпи. За това можете да изберете друг вариант с така наречените универсални дистанционни за телевизор, които се програмират така, че управляват точно вашия модел телевизор.
В тази статия ще ви представим два начина, с които можете да настроите новото дистанционно, така че да можете спокойно да си сменяте каналите от удобния ви диван.

Директен код за програмиране

Ако знаете кода за програмиране заложен от производителя на устройството, той се въвежда директно и това е един много по-бърз начин за програмиране, отколкото с автоматичното търсене на кода.

Стъпка 1: Изберете устройството, което желаете да програмирате.
Включете устройството, което ще програмирате, Натиснете и задръжте бутона съответстващ на устройството, което ще програмирате. С другата ръка въведете пет-цифрения код за вашето устройство. Ключът On / Off излиза след въвеждане на първия, но ще светне, когато сте въвели валидния код.

Стъпка 2: Проверка за правилно функциониране.
Насочете дистанционното към устройството, което сте програмирали и натиснете бутона On/Off. Ако устройството се изключи, то вие сте въвели правилния код. Ако това не се случи използвайте следващият код от списъка на производителя и повторете Стъпка 1.

Полезен съвет: Можете да потърсите кодовете за вашето устройство в инструкциите на универсалното дистанционно или онлайн.

Търсене на кода по марката

Кодовете за някой популярни марки са съхранени в паметта на универсалното дистанционно. Ограничаването на търсенето до конкретна марка, може да бъде най-бързият начин за програмиране.

Стъпка 1: Вижте кодът за марката на вашето устройство.
От инструкциите на универсалното дистанционно, локализирайте кода за марката на вашето устройство. Това е кодът, който ще трябва да въведете в устройството с помощта на дистанционното.

Стъпка 2: Подготовка на устройството за въвеждане на кода.
Включете телевизора. На дистанционното натиснете и задръжте бутона съответстваш на устройството, което ще програмирате, а след това натиснете и задръжте бутона On / Off. Лампичката ще изгасне и след това отново ще се включи, чак тогава освободете бутоните.

Стъпка 3: Въведете кода за марката.
С помощта на цифровата клавиатура на дистанционното въведете кода за марката във вашето устройство.

Стъпка 4: Обхождане на кодове за марката.
Насочете дистанционното към устройството, което програмирате и натиснете бутона On / Off и изчакайте няколко секунди. Ако устройството се изключи, то вие сте въвели правилния код. Ако това не се случи, натиснете бутона отново и изчакайте поне 2 сек., повторете процеса докато устройството се изключи. След това натиснете бутона „Stop”, за да запаметите кода и сте готови да използвате устройството.

Полезен съвет: Можете да прегледате ръчно всички кодове съхранени в паметта на универсалното дистанционно за телевизор, но поради големия брой производители на устройства и модели, това може да ви отнеме много време.

Ако сте решили да закупите ново дистанционно за телевизор, разгледайте каталога на Хит Електроникс на http://www.hit-electronics.com/distantsionni.htm, където ще откриете голямо разнообразие от модели, подходящи за голяма част от телевизорите, а също и за други устройства като аудио системи, сателитни приемници, DVD и други.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.