Структура и качества на HDF вратите

image003     Интериорните врати се изработват от различни материали. Производителите съобразяват това с помещенията, за които са предназначени и условията, които предлагат те.
За бани, тоалетни и перални помещения са подходящи стъклени или алуминиеви врати, за да са устойчиви на мокрене и за да се избегне евентуално раздуване и измятане.  За другите стаи вариантите са много – стъклени, от естествено дърво, MDF, HDF, фурнир и други.

Дългогодишният опит на пазара показва, че оптималния вариант за вътрешна врата, съчетаваща качествата устойчивост и красива визия, е тази, която е изработена от HDF материал. Той, подобно на MDF, се изработва от пресовани частици естествена дървесина. Технологията, обаче, е подобрена. Процесът на пресоване се извършва при много по-висока температура и се използват специални смоли и лепила. HDF материалът е значително по-твърд и плътен, по-устойчив е на влага и при него е изключена появата на мухъл и гъбички. Качествените интериорни врати, изработени от него, са подходящи за бани и тоалетни, стига да не се мокрят. Процентните стойности на влагата, на която могат да  издържат, са много високи. Структурата им е изградена от две HDF плоскости, всяка с дебелина 6 мм, по протежението на крилото има 4- сантиметрова рамка от иглолистна дървесина, която им придава здравина и устойчивост във времето. Благодарение на нея вратите не се измятат с течение на годините. Материалът сам по себе си е достатъчно плътен, за да не пропуска шум и да задържа температурата, но крилото е допълнително подсилено с HDF оребрение , което също способства за по-добрата шумо и термоизолация.

При моделите със стъкло, то е в горната и долна част на крилото. Стъклото при тези врати е 4 мм. Изработено е по специална технология и е допълнително подсилено . Това го прави трудно за чупене, дори при силен удар. Релефно е именно поради тази причина, освен това, този вид  намалява визуалната пропускливост . Благодарение на това, клиентите, чиито жилища са тъмни , могат да поставят интериорни врати със стъкло на спалните помещения, за да пропускат светлина в коридора , без да се притесняват, че през тях се вижда.

Покритието е PVC. То е поставено при много висока температура и е залепено със специални за целта лепила, което го прави трудно за разлепване. Начинът, по който е изработено, го прави изключително устойчиво на надраскване. Важно условие, което трябва да се спазва, за да запазят интериорните врати красивия си външен вид и техническите си качества, е да не бъдат излагани на директно слънчево греене, както  и източниците на топлина в жилищата да не бъдат инсталирани в непосредствена близост до тях.

image001     Дръжките са изработени от инокс.  Той представлява стоманена сплав, която съдържа в себе си определено процентно количество хром. Неръждивата стомана не е податлива на корозия.
Заради взаимодействието на хрома с въздуха се образува тънък слой, който предпазва дръжките от ръждясване. Дори да бъде нарушен, той притежава т.нар.  свойство „самозапечатване”, благодарение на което се възстановява за кратък период от време. Заради тези свойства на инокса, дръжките на интериорните врати са устойчиви и изглеждащ добре много дълго време.

HDF вратите обединяват в себе си всички необходими качества, за да задоволят потребността от устойчива  във времето, красива интериорна врата, на ниска цена.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment