Страхотният iPad има нужда от истински аксесоари

Въпреки всичките си странности, Apple iPad се задържа на пазара на електронна техника вече няколко десетилетия. Нарочните различия, които компанията поддържа по отношение на продуктовия дизайн, софтуера и използваните технологии, често биват оплювани или поне оспорвани, но това далеч не пречи на верните фенове на марката да продължават да използват любимите „ябълки”. Нещо повече – почитателите сякаш се увеличават, въпреки несъвместимостта на продуктите с останалите марки на пазара. При това не всички устройства, произведени от Apple, са за забавление – още при създаването на таблета iPad Стив Джобс го представи като „новия компютър”, с който можете спокойно да работите и който ще завземе света.

Е, не бихме казали, че тази прогноза се сбъдна, но въпреки това моделите на iPad продължават да се продават като топъл хляб. Добрите му технически характеристики го превърнаха в любимия таблет на неговите притежатели, още повече, че размерите му позволяват да бъде носен и използван навсякъде. Разбира се, това означава, че всички те имат нужда от оригинален Lightning кабели за iPad, за да не се лишават от функциите му, където и да се намират.

Lightning интерфейсът е създаден и патентован, за да бъде използван единствено в продуктите на Apple. Разбира се, помислено е за всичко – конекторът е малък и се използва двустранно (за разлика от обичайните USB конектори, които могат да се включват само по един начин), скоростта на трансфер на данни е добра, както и качеството на изработка и използваните материали. Не на последно място е двойната му функция – кабелът може както да пренася информация, така и да зарежда батерията. Да, несъвместим е с останалите марки, но този факт има своето обяснение: според официалната позиция на компанията това е единственият начин да се гарантират качеството на аксесоарите и правилната употреба на моделите на iPad. Системата е въведена в края на 2012 година и с нея работят следните модели: iPad (4th generation); iPad Air; iPad Air 2; iPad Pro (9.7-inch and 12.9-inch models); iPad Mini (1st generation); iPad Mini (2nd generation); iPad Mini 3; iPad Mini 4.

Ако притежавате или сте на път да закупите някой от тях, трябва да знаете, че Lightning към USB кабелът за iPad е единственият начин да заредите правилно таблета си през компютъра и да го синхронизирате безпроблемно. Вероятно ще ви е най-удобно да притежавате по един такъв кабел навсякъде, където работите или се забавлявате с таблета – у дома, в офиса, в автомобила, на вилата и т.н. Особено внимание обаче трябва да обърнете при избора на конкретния кабел. За да защитят не само патента си, а и устройството ви, от Apple създадоха специален чип, който се вгражда в конектора като доказателство, че кабелът притежава изискваните от компанията качества. Чипът служи като идентификатор и ако вашия таблет не го регистрира при включване, няма да имате никаква гаранция за начина, по който ще работи. Затова е наистина важно да се снабдите с оригинални Lightning кабели за iPad, които ще го защитят в максимална степен и ще ви позволят да го използвате дълго и безпроблемно.

Оригиналните Lightning кабели за iPad ще познаете по няколко прости белега:

  • цялостно отлят пластмасов конектор;
  • метални пластини в краищата;
  • отпечатан сериен номер с 12 или 17 цифри на около 18 см от USB конектора;
  • лого „Made for iPod/iPhone/iPad”;
  • оригинална опаковка;
  • закупуване от доказан търговец.

Повече за характеристиките и цените на даден оригинален Lightning кабел за iPad вижте в Маровски.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment