Стъклените врати в интериора

image001Уморени сте от еднообразните дървени врати и искате нещо различно? Насочете се към стъклените врати, които преобразяват жилището ви до неузнаваемост. Неподражаемата елегантност и способността на стъклените врати перфектно да допълват модерния интериор, привличат вниманието на всички купувачи. Това стана възможно благодарение на новите технологии за закаляване на стъклото и намаляването на риска от нараняване. След него, стъклото е пет пъти по-здраво от обикновеното. При евентуално счупване, то ще се пръсне на малки тъпи частици – ето защо стъклените интериорни врати се правят от това стъкло. Ако говорим за декориране на стъклената врата – няма да имате никакви ограничения.

Стъклените врати позволяват да разкриете една нова визия на вашия дом или офис. Те ще придадат стилна индивидуалност. Красивите стъклени врати разделят стаята, но в същото време разширяват пространството, дават на интериора въздушност, създават хармония. Една такава врата може да бъде с уникален дизайн. Лесно се почиства и поддържа. Вратите от стъкло или с частично стъкло придават на помещението модерно звучене. Те са подходящи за общите помещения в жилището като хол, кухня, всекидневна. Имат внушителен вид и привличат погледите на всички гости и клиенти.

Технологията на ламиниране позволява да покриете стъклото с много разнообразни изображения – витражи, стенописи, флорални елементи, абстрактни и геометрични мотиви, а защо не и изображение предоставено от самите вас. Триплексът е друга интересна технология – 2 стъкла слепени помежду си с еластично и устойчиво на разкъсване фолио (ЕVA фолио).

Видът на вратите зависи от помещението, в което ще се монтират. Ако се поставят между тъмния коридор и светлата кухня – добре ще бъде там да има прозрачна стъклената врата, за да внася светлина. Вратата, която е за спалнята трябва да бъде тъмна и непрозрачна, тъй като допълнителното осветяване в коридора може да има неблагоприятно влияние. За банята също е препоръчително вратата да е затъмнена.

С покупката на стъклена плъзгаща врата, вие не само ще направите икономия на пространството, но и ще получите невероятни промени в целия облик на жилището си. Друго важно предимство на плъзгащите стъклени врати е възможността за производство на нестандартни размери.

С какво друго трябва да се съобразите?

С правилната комбинация от прозрачност и матиране може да се създаде невероятен ефект. Друг важен факт – подходящото осветление. Само по този начин вие ще бъдете в състояние да оцените напълно красотата на продукта. Поради това, трябва да се обърне сериозно внимание на местоположението на източника на светлина, независимо дали тя идва от изкуствено тяло или директно от слънцето. Още един много важен съвет – за монтажа се обърнете към специалист, ако искате той да бъде качествено извършен, понеже има доста специфики, с които е трудно да се справите, ако нямате опит.

Разнообразието при стъклените врати е много голямо. Такава широка гама от продукти може да задоволи и най-взискателните клиенти. Вратите от стъкло могат да се превърнат в истинско изкуство. Те се вписват във всеки интериор, създавайки чувство за свобода и сигурност.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment