Стъклени интериорни врати – повече комфорт в офиса и дома

Напоследък много често се използват интериорните врати, които се явяват като практично, удобно и красиво решение за всеки дом или офис. С Борман Комерс има много голямо разнообразие от такива продукти – някои са направени изцяло от стъкло, с метална или дървена каса. Някои от тях имат подвижни крила, други са с разчупена и нестандартна визия, която придава уникалност в интериора. Тези врати не служат само за красота, а могат да изпълняват и различни задачи. Задвижващите системи трябва да са многостранни и гъвкави, за да се използва пълния капацитет, който могат да предложат. Изолацията при стъклените врати е на ниво, а надеждността им е много висока, защото се монтират със специален обков. Все повече се използва стъклото в днешно време, а това налага да се търсят допълнителни мерки за по-голяма безопасност. То трябва да бъде здраво и дори пожароустойчиво, ако се налага. Интериорните врати при Борман Комерс се правят от стъкло, което най-често е с размери между 8 и 10 милиметра. То е огнеупорно и закалено. Това дава възможност за използването на различни механизми, а те превръщат стъклените врати в универсални за всяко едно помещение и пространство. Те участват в остъкляването на магазини, в изработката на вътрешни интериорни решения, в обществени сгради и т.н.

portalna-vrata-svodВратите се правят по индивидуален проект или се използват стандартните размери. Могат да бъдат разделени на два вида – стационарни (такива с каса или без) и плъзгащи се (използват се най-често за витрини и са с различен брой стъкла), които внушават повече пространство и по-голям лукс.

Обков:

Благодарение на системите DORMA е възможно да се постигне много добра комбинация между комфорта в дома и ефективността на стъклените врати.

Този обков съчетава в себе си старите и традиционни технологии с новите и иновативни. Крайният резултат е дълготрайни и качествени стъклени врати. Обикновено, стандартните врати са с по 2 панти, дръжка, брава, уплътнител и насрещник. Касата им е или метална или дървена. Използват се и шнапери и насрещници, за да се фиксират двукрилите врати. Бравата може да бъде със секретно или обикновено заключване, както и без ключ. При тези врати се поставя горен автомат за самозатваряне и подов уплътнител, който служи като противодимен елемент. Плъзгащите се врати от стъкло се състоят от ролкови колички, окачваща релса, ръкохватка и подов водач. Те могат да се плъзгат покрай или в стената, както и да имат странична пристройка (неподвижна).

dizajnerski-vratiКлиентите на Борман Комерс могат да избират аксесоарите от чужди или български производители. Пантите при стъклените врати са много разнообразни. Те могат да бъдат от хром, инокс, никел, хром перла, никел сатен, да са полирани, матови, без или със заключване.

Немските фирми GEZE и DORMA са се утвърдили на нашия пазар като продукти за задвижване на стъклени врати в България. Италианските MAB и CASMA също. Френската STREMLER и датската Siso са други популярни марки. Те могат да покрият всички изисквания за качество и притежават необходимите характеристики.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment