Стилове в Интериорният Дизайн

Всеки от нас харесва домът му да е красив и добре подреден. Повечето не сме толкова взискателни спрямо това с какъв стил е обзаведен нашият дом, дори и повечето нямат понятие от различните стилове интериор. Целта на тази статия е да ви запознаем с основните стилове дизайн, които и в момента са модерни.

Индустриален Интериорен Дизайн

Индустриалният интериорен дизайн е популярен при обзавеждането и реновирането на лофтове и стари сгради и превръщането им в жилищни пространства. Този стил също може да бъде ползван и в апартаменти и къщи. За да бъде жилището ви в този стил трябва да придадете грубоват вид на пода и стените. Най-лесният начин да постигнете това е като оставите части от стените и пода недовършени. Може да добавите и груби метални декоративни елементи и бетонени повърхности. Декоративните елементи е желателни да са рециклирани, а не нови.

Традиционен Интериорен Дизайн

Традиционният интериорен дизайн е отражение на класическия европейски декор. Характерното за този стил са дълбоките натурални тонове, архитектурни детайли и елегантни мебели. Стилът е доста игрив и може да бъде комбиниран с декоративни елементи от другите стилове за да се постигне една уникалност и креативност на обзавеждането в дома.  Една от най-характерните черти на традиционният интериорен дизайн са силуетите, наречени също така линии. Този стил предлага елегантност и простота и същевременно комфорт. Камината и огромните дивани също са типични за традиционният интериор.

Минималистичен Интериорен Дизайн

Минималистичният дизайн е една от концепциите на 20-ти век в интериора и обзавеждането. Както и идва от името за този стил са характерни рационалността и простотата. Стилът е подходящ за абсолютно всякакви пространства – от малките апартаментчета с тесни стаи до просторните помещения в големите къщи. Като основен цвят е избира някаква светла и семпла тоналност, а като акцентиращ цвят изборът трябва да пасва на мебелите в помещението. А относно мебелите – колкото по-малко мебели, толкова по-добре!

Дзен Интериорен Дизайн

В Япония за дзен културата е характерна медитацията. В интериорният дизайн за дзен стилът са характерни балансът, хармонията и спокойствието. Този стил няма точно определени правила, но прилича много на минималистичният стил като са добавени типични елементи на дзен изкуството, като обли камъни и най важното – зелени растения. Важното е всичко в дома ви да е подредено в хармония, която има успокояващо въздействие. Като цветове се ползват основно натуралните цветове, а основният фонов цвят е белият.

Има още много интериорни стилове, които са популярни в днешно време, но за тях ще има отделна статия. А повече информация и идеи за обзавеждане може да намерите в нашият сайт kakdaobzaveda.com – порталът за интериорен дизайн, дом и градина.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment