Статии за SEO оптимизиране: прилики и разлики с обикновените статии

SEO статиите са чудесен актив за фирмите от малкия и средния бизнес, които искат по убедителен начин да популяризират своите продукти без опасност от използване на спам. За разлика от онлайн рекламата, която бива блокирана или за разлика от разпращането на имейли, които отиват директно в папката за спам, SEO статиите са чудесен начин да разгласите с какво се занимава Вашата фирма и какво предлага на потребителите.

Компаниите могат да използват специално наети за целта писатели, които могат да пишат SEO статии за тях , или да възложат на SEO компания да извърши този вид дейност в процеса на оптимизиране на сайта и бизнеса им.

SEO статиите обикновено имат определена структура, която е малко по-различна от тази на традиционните статии, но основните неща си остават същите. Както и при писането на обикновени статии, няма правилен или грешен начин в подхода към описването на дадена тема, като същото се отнася и за SEO статиите. Въпреки това съществуват няколко фактора, които трябва да вземем под внимание, когато пишем този вид статии.

Логическа структура на SEO статиите

 

Начинаещите SEO писатели трябва да знаят, че SEO статиите трябва да са логически подредени, за да следват мисълта на читателя, а не да представляват хаотично нахвърлени мисли, които нямат ясна връзка помежду си. За да могат тези статии да изпълняват предназначението си, те трябва да са добре организирани и структурирани, както и да съдържат подходящата информация за продукта, който се опитвате да популяризирате. Не забравяйте, че тези статии са Ви необходими, за да предоставят възможно най-много качествена информация, необходима на потребителя, за да направи своя избор да закупи или подмине продукта. Ако статията не е добре структурирана или не разполага с достатъчно информация, вероятността потребителят да не стигне до покупка е твърде голяма.

Употребата на ключови думи/фрази
Също така, в структурата на статията трябва да бъдат включени някои ключови думи или фрази. Тези ключови думи или фрази трябва да са свързани с продукта, който популяризира компания Ви. Най-добрият начин да съставите SEO статия е първо да очертаете всичко, което статията трябва да включва и след това да изберете ключовите думи, които да вмъкнете на съответстващите им места в статията.

Ако, например, продавате храна за кучета, освен използването на тази фраза като ключова, можете да включите в текста и синоними като “гранули за кучета” или “гранулирана храна за кучета”. По този начин не само ще оптимизирате съдържанието с повече ключови думи, но и тези синоними ще ви помогнат да покриете повече варинти, с помощта на които ще привлечете допълнителен трафик към сайта си.

Използването на обратна връзка
От начина, по който използвате ключовите думи в текста, ще зависи дали статията ще изглежда съвсем безполезна или пък ще привлича посетители. Тези ключови думи помагат на статията да се индексира, така че повече потребители да я намерят при търсене в търсачките. Ако статията съдържа обратна връзка към основния Ви сайт, това би било от голяма полза, тъй като читателите лесно ще открият сайта, от който да закупят търсените от тях продукти.

SEO статиите не са трудни за писане, но няма да Ви донесат никаква полза, ако не приложите предложените по-горе съвети за правилното структуриране и написване на такъв вид статии. Ако смятате, че не можете да се справите с това сами или просто нямате времето, необходимо за написването на качествено съдържание, се обърнете към SEO фирма или към писател, който с опита си ще обогати Вашата компания.

 

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment