Спортни стоки и маратонки

Всеки един от нас познава маратонките като спортна стока. Много от нас обичат да носят маратонки по всяко време понеже те са удобни и практични спортни стоки. Маратонките придават спортно елегантен вид, когато се комбинират с дънки и тениска. В повечето случаи те са за спортуване и за привеждане в спортен вид, когато спортуваме.

На всички нас ни е известно кои са най-добрите марки маратонки. Това обикновено си личи и по цената, която започва от сто лева и нагоре. Най-добрите маратонки са известни не само по марката си, но и по цената си.

Маратонките като спортни стоки са преди всичко за спортуване във фитнес залите или за джогинг. В България обаче често по главните улици на градовете се срещат хора в спортно облекло със маратонки, което на запад рядко може да се види. Взападните страни е прието по улиците хората да са формално облечени с обувки, панталон или дънки и риза или тениска. В западните страни по анцуг и маратонки се ходи само на спортните площадки и фитнес залите.

Може да се комбинират маратонките с дънки и тениска, което придава спортно-елегантен тип обличане и по рядко маратонки с дънки и риза, което според мен е малко кичозно. Маратонките са спортни стоки преди всичко предназначени за спорт.

Въпреки,че маратонките са предназначени за спортуване много хора се чувстват удобно по всяко време обути в маратонки и ги носят целедневно. Обикновено ние Българите сме свикнали да оглеждаме околните от глава до пети и да си правим преценка за социалния статус на даден човек по обувките и облеклото, което води до един вид дискриминация. Някой, който е обут в оригинални и скъпи маратонки обикновено предизвиква положителни оценки и преценка за висок стандарт на живот и всеки иска да се сближи с него и да са приятели,което на запад не е така. Може би на запад не така защото там хората са по-равнопоставени и наличието на средна класа уеднаквява разликите и хората се възприемат за равностойни.

Надявам се да дойде ден и в България хората да са по- равностойни и равнопоставени. Дано този де дойде скоро.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment