Спиралата – незаменимият продукт във всяка дамска козметична чанта

Несъмнено, спиралата за очи е сред най-често купуваните и използвани козметични продукти от жени. Магията на този продукт завладява нежния пол от тийнейджърска възраст и ги държи в плен години наред. Подчертаването на погледа е изкуство, използвано още от Древността. Ако се върнем векове назад, ще открием, че дори египетската владетелка Клеопатра е акцентирала върху своя поглед. Няколко пласта спирала и издължена очна линия правят очите й изразителни, а погледа – запомнящ се.

Използването на спиралата за очи, на пръв поглед, изглежда елементарно и непретенциозно, но съвсем не е така. Както всяко друго нещо и тук има техники, методи и тънкости за правилно използване, за да се постигне желаният ефект. Употребата на неподходящ вид спирала, неправилно нанасяне или прекомерно напластяване може да превърне мечтаната визия в абсолютен кошмар – както за Вас, така и за околните.

Избор на правилния вид спирала според типа на миглите

Разнообразието от продукти предлагани на пазара може да бъде объркващо за начинаещите в грима. Типа на собствените Ви мигли е основното, което трябва да вземете под внимание, когато избирате продукта за Вас. Вземайки това предвид дамите с прави мигли, например, трябва да заложат на продукт, с който да успеят да постигнат желаната извивка за наистина магнетичен ефект. Притежателките на гъсти, дълги и здрави мигли могат да не бъдат толкова взискателни към продукта. За тях добра работа вършат почти всички видове спирали.

Разбира се, от значение е и самото качество на продуктите за очи, които използвате. Не спестявайте средства от нещо, което ще сложите на лицето си. Още по-малко от това, което слагате на очите. Качествената спирала гарантира добър ефект. Оригинални и качествени продукти можете да закупите дори от своя дом. Все по-популярно става пазаруването онлайн. Стотици са онлайн магазините за козметика и маркови парфюми, където можете да откриете богато разнообразие на известни марки спирали и декоративна козметика.

Цвета на спиралата е следващият компонент на продукта, на който трябва да обърнем внимание. Въпреки че отдавна не е модерно, все още на пазара се предлагат спирали с различен от черен цвят. Според нас обаче, в света на спиралите и гримовете за очи, с пълна сила важи цитатът: „Няма друго черно освен черното“! Този цвят е най-подходящ за всички дами – със светли, тъмни или пъстри очи.

Съвети за нанасяне

Първото използване на нов продукт може да не бъде съвсем според очакванията ни. В началото спиралата е с малко по-рядка консистенция, не се задържа добре върху миглите и се нуждае от повече усилия. Точно в този момент се изкушаваме да извадим четката няколко пъти подред, за да вземем по-голямо количество туш. Въпреки всеобщата заблуда, това няма да се случи. Единственото, което ще постигнем по този начин е да пресушим по-бързо току що закупената спирала. След първите няколко употреби всичко ще си дойде на мястото. Тушът ще се сгъсти постепенно, няма да се нуждае от допълнително напластяване.

Винаги, когато нанасяте спирала на миглите си, започвайте от основата им. Това е изключително важно за постигане на оптимален ефект. Захващайки косъмчетата от самия корен успяваме да покрием цялата дължина с туш. Извивайки четката навън и по посока края на миглите оформяме хубава извивка, която ще издържи през целия ден. Започвайте нанасянето винаги от горните мигли. Не нанасяйте повече от два, максимум три пласта от продукта. Поставянето на спирала на долните мигли понякога крие рискове. Ако косъмчетата на долния клепач са твърде дълги ефектът може да се превърне в дефект. Нанасянето там не бива да бъде повече от един слой, ако не искате да постигнете излишно изкуствен ефект. Някои от топ гримьорите дори съветват спиралата да не се нанася на долния клепач.

Приложение на четките от стари спирали

Повечето жени изхвърлят старите си спирали. Нямаме предложение за използване на тубичката от туша, но четката от стара спирала може да послужи доста добре. Извадете и измийте добре засъхналата четка. Почистена вече може да я използвате за нанасяне на рициново масло за подхранване на миглите. Вечер, преди лягане, нанесете малко количество от маслото с помощта на чистата четка. Друг вариант за използване е за разресване на веждите, когато оформяте цялостния си грим.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment