Слушай Радио от Мобилния си Телефон с Андроид.

Какво казват цифрите за употребата на мобилни устройства ползващи Android OS.

Все още телефоните с Gingerbread заемат 43% по употреба.

Следван от Ice Cream Sandwich – 28.6%

И на края Jelly Bean -14.9%.

Даните от статистиката се основава на броя на устройствата с Android, които са достъпни в Google Play в рамките на 14-дневен период. Извода е, че новата операционна система става водеща в света на смартфоните. Имате безплатен достъп до над 600 000 безплатни приложения умножаващи броя си всеки ден.

Слушането на радио е възможно и това е нещо съвсем обикновенно на фона разтящия брой телРадио от андроид мобилно у-воефони с Адроид OS. Предвижда се употребата на мобилен интернет в световен мащаб да расте с трицифрени числа, което заварва големите мобилни оператори неподготвени инфаструктурно.

Пътувате в автобуса или се намирате на някой гара и се чудите какво да правите. Грабни своя андроид телефон и го превърни в радио. Как? Като посетиш сайта за слушане на радио през gsm- a си и не исталираш нищо допълнително като приложение. Тъй като всичко работи добре и без проблем.

Днес в ерата на информационното общество е все по лесно да сме информирани къде за хубаво къде за лошо. Радиото обаче като медиа остава твърдо на второ място като източник на информция. От създаването си от преди 100 години преминава през доста трасфомации за да достигне и до мобилните телефони. Представете си че четете някой списание или книга до като пътувате и си пускате да чуете новини или някой предаване по някой радио, звучи добре!

На този етап най-добре може да бъде чуто от телефон с Android, тъй като тази операционна система за момента подържа всичките по разпространени аудио стрийм формати. И всичко това без никакви допълнителни приложения или програми. Варианта да инсталирате за всяко радио собственото му приложение тук не важи. Единствения проблем, който евентуално би възникал е активирането на Javascript фукцията от на самия браузър.

По подразбиране тя е изключена с цел подобряване скоростта на сърфиране при мобилните сайтове, но без нейното активиране слушането на радио от android устройство е невъзможно. И е нужно само една отметка за нейното активиране от самите настройки в браузъра на вашият телефон или таблет.

Слушането на радио от мобилно устройство е процес при, който се получава най-сериозно натоварне при източника на енергия за мобилен апарат– батерията. При смартфоните, ако слушате радио може да издържи за период от 2-4 часа без прекъсване, зависимост от марката и модела. При таблетите нещата са доста по-добре и може да се каже че времето е почти двойно.

Преди всичко това обаче това се да случи няма да е зле да се направи проверка все пак на лимита и тарифата на мобилния план, при много ниска скорост е възможно отвратително и дразнещо насичане на звука. А ако близо покрай вас има Wi-Fi точка, може напълно спокойно да използвате за връзка с интернет.

С цел лесното и бързо сърфиране всяко стартирано радио е настроено да започва със автоматичен старт при, който за около 2-3 секунди е възможно прекъсване до установяване на сигурен стрийм сигнал.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment