Скритата полза на новата входна врата

image003Има някои предимства, които са очевидни, когато си мислим за нова врата в дома ни. Ако сегашната врата е изкривена, одрана или повредена по някакъв друг начин, то е лесно да се досетим за това, че една нова входна врата, ще подобри жилището ни и дори е възможно да го направи неузнаваемо. Ако старата врата има конструкция, която е започнала да се износва, е лесно да се види, че една нова входна врата ще допринесе за много по-голяма сигурност. Също така не е маловажно, че новата врата ще добави изцяло нов външен вид на входа на дома ви и ще ви накара да го харесвате още повече. Всеки е наясно с гореизброените факти, но има и други ползи от закупуването на нова входна врата, които често биват пропуснати.

Слагате ли всевъзможни неща, за да уплътните прозорците, когато температурите започнат да падат, но сещате ли се и за вашите входни врати? Защо се принуждавате да действате така? Правите го, за да запазите топлината вътре, а минусовите температури отвън. Много често хората правят така, защото всеки знае, че най-много топлина излиза покрай прозорците, особено ако дограмата е с над 10-годишна възраст. Когато топлината излиза, сметките за ток вървят нагоре, а парите, които искате да похарчите за нещо забавно, си заминават точно заради тези прозорци.

Чували ли сте някой да уплътнява така вратата си? Това би затруднило влизането и излизането, нали? Може би вече се досещате, че старите врати могат да пропускат топлината навън точно като прозорците. Не само по краищата, но и през пукнатини в дървото. Ако имате стари врати на дома си, можете да сте сигурни, че от тях идва голям процент от месечните ви разходи за енергия и отопляване.

Може би до сега не сте се замисляли, че купувайки нова входна врата, вие ще пестите и дори ще излезете на печалба след време, понеже това е една дългосрочна инвестиция. Нови входни блиндирани врати са с различни видове пълнеж във вътрешността, която е запълнена с добри изолационни материали, което води до по-добра енергийната ефективност. Независимо дали купувате метална врата или врата от друг материал, новата блиндирана врата, ще пази топлината вътре, а студа навън. Освен това, не подценявайте и по-добрата шумоизолация, която ще получите. Вече няма да сте постоянни свидетели на силните викове във входа и няма да ви се налага да търпите всички външни шумове. Освен това, така държите парите си точно там, където ги искате, в джоба си.

Истината е, че повечето хора подценяват входната си врата и наблягат на дограмата и изолацията в жилището си, но не осъзнават, че по този начин го запечатват отвсякъде, а пропускат най-важната част – входът. Запомнете, че новите входни врати не служат само за допълнителна защита и по-голяма сигурност, а и за по-добра визия, по-голяма изолация и повече удобство. Да не забравяме и, че именно входът е лицето на всеки дом.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment