Скъп ли е един детски велосипед?

Бих желал да спра вашето внимание върху темата за цените на детския велосипед и дали наистина е толкова скъп в магазините? Мнозина от вас като родители са се сблъсквали със желанията на децата си да им купите велосипед. Тогава вие сте сравнили цените и сте видели, че разликите в цените на велосипедите за децата и за възрастните са почти еднакви и много близки. Навярно сте си задали въпроса защо това е така.

Сигурен съм, че вие сами можете да си отговорите на този въпрос, като знаете, че при някои стоки продуктите за деца са и по-скъпи. За да отговоря на по-горе възникналия въпрос, ще се опитам да ви запозная с основните части на велосипедите, които в повечето случаи се монтират ръчно от хора. Именно това изискване монтирането на частите на велосипеда от хора и използването на човешки труд прави цените на велосипедите за деца и възрастни много близки. Разбира се при детските велосипеди се използва по малко материал, което незначително снижава цената, но трудоемкостта и използването на определено количество труд, който се измерва в човекочаса е сравнително еднакъв, което от своя страна прави цените много близки.

Например монтирането на каплите, които се състоят от главини, спици, които свързват главините с каплите и монтирането на каучуковите гуми е сравнително трудоемък и сложен процес, който изисква определено количество човекочаса труд независимо от размерите. Монтирането на спирачките също изисква човешки труд. Сложността при изработката на седалките също вдига цената им, независимо от размерите. Също така и поставянето на централното движение е сложно и се извършва от специалист, заедно с прокарването на веригата през рамката.

От всичко споменато по-горе се вижда, че основният съставител на цената при детските велосипеди е както при велосипедите за възрастни, а именно необходимото количество труд в човекочаса за сглобяването на отделните елементи.

В заключение аз бих желал да предложа на вашето внимание един магазин виртуален при това, където можете да намерите изгодни и достъпни велосипеди за всички възраст. Това е виртуалният магазин широко рекламиран по телевизията спортен склад. Сигурен съм, че ще останете доволни ползвайки услугите му.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment