Шумът на офис мебелите може да създаде раздразнение у служителите

Скърцането на столът, докато Ваш колега се прозява, върти, отпочива на работното си място, както и шумът, създаден от мебелите, като цяло може да наруши добрия ритъм в офиса и да създаде редица затруднения, вършейки служебните си задължения.

Добавяйки към това и лошата звукоизолация на етажите, на сградата, особено ако  офисът се намира в централна част на голям град, прави почти невъзможна работата, както и увеличава нивото на стрес.

Именно и поради тази причина Ви препоръчваме да избирате столове, които са с доказано високи качества, не издават неприятни скърцания и шумове, не раздразняват Вас и околните, колегите Ви.

Нека поговорим и за скърцането на мебели в апартаментите, където живеем. Едва ли има някой от Вас, който да не е чул раздразнено скърцане от съсдеите  отдолу, или пък отгоре.

Лошата звукоизолация прави така, че да сме съпричастни. Дори в малките часове, знаем когато съседите ни са разгорещени и страстни. Какви средства и методи могат да се приложат за намаляване на този тип шум, ще разберете, ако прочетете статията до самия край.

На първо място, когато закупувате мебели и столове, било то за апартаментът Ви, или пък за офисът Ви, то трябва да ги тествате, да разпитате консултантите, и при монтажът да бъдете изключително внимателни.

Съществуват и няколко  прости решения, които позволяват по някакъв начин да се намали нивото на шума. Един от тях – “обути” мебели, т.е.  добавят се специални гумени уплътнения към краката на столовете, особено ако се касае за кухненски такива.

Може да се ползва и изолираща лента, която да се прибави към долните части и по този начин дискомфортът ще бъде сведен до минимум.

Има и друг метод: мебелни крачета,  пробити на  дълбочина 2-3 сантиметра, на които дупки се поставят тези крачета. Благодарение на тях подът няма да се наранява, но и нещо по-важно, няма да създава дразнещ шум на съседите и близките около Вас.

Ако търсите безшумни, качествени, здрави офис мебели и столове, то можете да започнете проучването, посещавайки inteza.bg.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment