Щори Ден и Нощ: плюсове и минуси

зебра щори Интериор

Прецизната регулация на количеството естествена светлина в стаятани предпазваот силните слънчеви лъчи изатопляне на въздуха. Това важи както за жилищни, така и за офис помещения, особено с изложенияюг, югоизток и югозапад. Съвременните дизайнерски решения ви позволяват да избирате решение на проблема елегантно и със стил. Достатъчно е да се използват ролетни щори Ден и Нощ , които се наричат още ​​„зебра щори“ поради тяхната характерна структура на редуващи се ивици от плътно и прозрачно парче плат.

За разлика от други системи за засенчване, и най вече щорите от плат, те се състоят от два слоя, променящи се ленти от прозрачен и плътен материал. Потребителят може дауправлява и регулиращората, нагласяйки предния и задния слой и различната плътност на парчетата плат, пропускайки 50% или по-малко от лъчите на слънцето. Възможно е и пълно отваряне за пропускане на 100% светлина в помещението. Този модел роло щори имат стандартен модел – релса и плат иликомпактен дизайн – с кутия и водачи (плата се навива в кутия и прилежно се спуска или вдига контролиран от надлъжни водачи). Това определя крайната цена.

Предимства нащори Ден и Нощ

Безспорни са качествата на този продукт като удобство, практичност, лекота на използване. Допълнителните предимства на ролетните щори тип„зебра“, които ги отличават от другите продукти от плат, включват:

  • Богата цветова гама и комбинации на плътен и прозрачен плат;
  • гъвкавостта при монтаж, възможност за монтиране върху дървени, пластмасови рамки, таван, стена с пробиване или без;
  • ниско тегло, фиксиране във всяка позиция;
  • лесни за поддръжка (използвайте прахосмукачка, мека четка или влажна гъба);
  • визуално разширяване на пространството.

Ако се интересувате от плюсовете и минусите на щори ден и нощ, обърнете специално внимание на наличието на специални импрегнации, които гарантират антистатичен ефект, дълготрайно запазване на наситеността на нюансите. Поради това купувачът еосвободен от бързото натрупване на прах, бързото образуване на петна, промени на първоначалния вид на щората. Сама по себе си щората играе декоративна роля, но може да се комбинира и с обичайните завеси или пердета,като хармонично ще ги допълва.  Анализирайки плюсовете и минусите на щорите от зебра, помнете изключителната издръжливост на качествен продукт.

Минуси на Ден и Нощ щорите

Основният специфичен фактор е по-високата цена в сравнение с други подобнищори от плат. Това се дължи на използването на повече текстил и разнородността на структурата. Недостатъците на роло щори Ден и Нощ или както вече споменахме зебра щорите включват и някои ограничения, свързани с разнообразието на тъканта.

Така,като заключение да обобщим -лесни за регулиране на слънчевата свтлина, регулирате от 0% до 50% от светлинния поток. Разбира се, можете просто да повдигнете напълно щората, като тя се навива на ос в горния и край, но тогава ще загубите чара на продукта и давате лесен достъп на нежелани погледи в дома ви. Трудностите, причинени при производството на такива щори, ни позволяват максималната ширина да е ограничена до 2.8-3 метра.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment