Сертификат Коректна Фирма. Защо сертификатите и отличията са нужни на малки и средни фирми?

Защо сертификатите и отличията са нужни на малки и средни фирми?

Повечето предприемачи в нашата държава са с грешното убеждение, че участието в различни проекти, имащи за цел взаимна конкуренция и честно съперничество- целящи печеленето на различни отличия и сертификати е запазено само за големите играчи на пазара. Истината е, че участието в големи и много престижни плебисцити е много скъпо, но също така можем да изберем такива, които са насочени към макро и микро предприемачи.

Създаването на визия е необходимо на всяка фирма – от еднолични търговци до тези, които се състоят от хиляди служители. Юридическите лица са изправени пред трудно изпитание. Още до преди 10-15 години, за изграждането на добрата визия на фирмата беше достатъчна устната формата за предаване на мнения – това беше главният метод за присвояване на клиенти сред малките и средни фирми. Правилно предоставената услуга беше напълно достатъчна за изграждането на дълготрайни взаимоотношения с нови клиенти.

В днешни времена тази задача е сравнително трудна. Статистически над 95% от клиенти, имащи достъп до интернет, поне веднъж в живота си са проверили информация относно фирма, с която са искали да работят именно в интернет пространството. Следователно интернет средата е медиум, която определено трябва да бъде респектирана от хора управляващи фирми – понеже информацията, която се намира там влияе върху повечето потребители. Именно поради тази причина грижата за фирмената визия в интернет е от огромно значение.

Точно в този момент напомощ идва възможността за сдобиване на всякакъв вид отличия, с които можем да се похвали дори и чрез собствената ни интернет страница. Пазарът на този тип плебисцити насочени към макро и микро предприемачи е сравнително малък. Определено към положителният тип отличия се отнася Сертификатът Коректна Фирма (www.korektnafirma.com), в който изследването е провеждано безплатно. Фирма която пожелае да участва в този проект заплаща единствено еднократна такса ( за 2015г. е на стойност 77 лв – 59лв бруто плюс 7лв доставка). При получаването на сертификатa. Участникът получава няколко много полезни рекламни материали, определено помагащи в изграждането на приятна фирмена визия, като „Коректна Фирма“ – благодарение на хартиената версия на сертификатa и стикерите, които могат да се залепят на прозорец. Получаваме също отличие в интернет – от една страна благодарение на възможността да го качим в нашият уеб сайт, а от друга страна благодарение на електронната визитка, служеща също като потвърждение, че сме получили сертификат.

На пазара съществуват и други отличия, от които си струва да се позаинтересуваме, определено когато такъв тип отличия отиграват голяма роля в очите на клиентите. Безценно е доверието на нови клиенти, които не знаят нищо за предприятието. Информацията, че дадена фирма е отличена на фона на останалите възбужда много по-голям интерес а именно сред новите клиенти, които им предстои да използват услугите ни за първи път.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment