SEO оптимизация за локалното търсене без маркетинг на съдържанието

Бюджетните ограничения, които има малкият бизнес, често му пречат да излезе на челните позиции в локалното търсене. Ситуацията понякога се влошава заради тактиките за вътрешна оптимизация на сайта. Освен това в такова положение е много трудно да се прецени какво ще е възвръщането на инвестициите. Основните актуализации в алгоритъма на Google – Panda и Penguin – напълно трансформираха начина, по който мнозина изпълняват SEO за органичното и локалното търсене. Привличането на достатъчно трафик въз основа на ограничен бюджет за малкия и среден бизнес чрез локалното търсене е много трудна задача.

Сблъсък в мненията
Твърдението, че маркетингът на съдържание е новата вариация на SEO оптимизацията, добива все по-голяма популярност. Повечето специалисти, които могат да ви дадат съвети за изкачване в класирането на местното търсене, вероятно ще се опитат да ви убедят, че можете да забравите за добро класиране, ако нямате мащабна стратегия за съдържанието.
Тук е много важно да се отбележи, че това не е съвсем вярно. Всеки, който е запознат със SEO оптимизацията и локалното търсене, е наясно, че те имат и много други компоненти, които могат да бъдат подпомогнати.

Каква е процедурата?
Има няколко неща, които всеки собственик на бизнес може да направи за локалното търсене, в случай, че няма време за създаване на допълнително съдържание. Това са прости стъпки, които са универсални и могат да бъдат приложени към всеки бизнес.

1. Изберете алтернативно съдържание
Преди да започнете изграждането на сложни стратегии, които да удовлетворят както алгоритъма, така и потребителите, можете да си зададете един въпрос: „Защо хората ще искат да се свържат с вашия сайт?” Единственият отговор, който се дава в днешно време, изглежда е „заради качественото съдържание”. Тук трябва да се отбележи, че това не е единственият начин, за да се преместите напред в резултатите от местното търсене.
Има и доказателства за това твърдение. Помислите за най-посещаваните сайтове, които са не само от локалното търсене, но и от органичното. Тези интернет страници не се отличават с много съдържание – те обикновено са за услуги, игри и сайтове на общности. Значи отговорът не е точно в съдържанието, а в предоставянето на полезна или забавна услуга.
Единственото, към което бизнесът трябва да се стреми, за да успее да се докаже в локалното търсене, е да бъде от помощ на клиентите. Ако имате изградена потребителска общност, можете да се запитате какви са техните интереси. В случай, че голяма част от клиентите ви тичат за здраве, можете да създадете подобна тема в своя форум. Така съдържанието ще започне да се изгражда само, без да има нужда да хабите време и ресурси за него.

2. Пропуснете точното съвпадение с името на домейна
Може да се каже, че това беше тактика за успех в локалното търсене, която можеше и да успее преди няколко години. Заради нея се получаваха наистина много обърквания и големите търсачки положиха големи усилия, за да я премахнат.
Името на марката е онова, което се толерира не само от органичното, но и от местното търсене. Домейн името, което отговаря на вашия бранд, може да е полезно и от гледна точка на оптимизацията за локалното търсене. Освен това споменаването на конкретен град или локация не е особено добре идея (съветват професионалистите от тази фирма http://www.seopal.bg/google-места-за-бизнес/). Търсачките имат различни тактики, за да разберат какво е местоположението на даден местен бизнес. В случай, че бизнесът ви се разшири на други места, домейн името само с търговска марка е най-доброто решение и за локалното търсене. Можете да прочетете допълнителни материали по темата на този специализиран сайт: http://www.seopal.bg/2013/10/как-да-си-създадем-връзки-с-локална-нас/

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment