SEO копирайтинг

Какво е SEO копирайтинг?


SEO копирайтинг или оптимизация на съдържание за Интернет е специфична техника за създаване и редактиране на текстове за уеб сайтове, така че, да се класират на предни позиции в търсещите машини.  Естествено, по начин, по който читателят, т.е.  потребителят да  може лесно да чете и разбира текста, и самото съдържание да включва  ключовите думи и фрази, необходими за популяризиране в търсачките.

Основната задача на SEO copywriting е да се увеличи класирането на сайта в резултатите от търсещите машини в търсенето на целеви ключови заявки. Често, копирайтърите анализират и на база на изискванията и търсенето от потребителите, създават съдържание, което бива насочено към конкретни словосъчетания.

В допълнение към работата с текст, видим на уеб страница, SEO копирайтинг също предполага оптимизация на други елементи на уеб страница, за да може дадените ключови думи да изпъкнат в лицето на търсещите необходимата информация, както и за търсещите машини.  Тези елементи включват: име на страницата, описание и мета тагове на ключовите думи, надписи в текста, надписи към снимките и самия текст.

Предимството на SEO copywriting може да се обясни с факта, че повечето търсачки при класирането в резултатите от търсенето предпочитат сайтове, съдържащи реално съдържание, а не допълнителни страници, които не са достатъчно ценни за търсещия.

 

Професионалистите по създаване на  SEO текстове препоръчват поставянето на около 250 видими думи на една страница, като това е минимумът. Естествено, оптимално решение е една страница да съдържа повече от 600 думи, като процента уникалност да бъде поне 90 %.

Предимства на SEO оптимизираните текстове
Може да се каже със сигурност, че SEO copywriting показва най-добрите резултати в популяризирането на уеб сайтове в търсачките. С този метод, можете да постигнете високи позиции в повечето търсачки за голям брой ключови думи.

Някои SEO професионалисти твърдят, че използването на този метод ви позволява да поддържате високата позиция на сайта в резултатите от търсенето, дори и с редовна смяна на механизмите за класиране на търсачките. Докато други методи за оптимизация дават по-малко стабилни резултати.  Все по-често се говори, че качественото съдържание изпъква и това е един от основните елементи за по-добро класиране. Естествено, към доброто СЕО съдържание можем да прибавим и ефективен линк билдинг.

 

А фактът, че страницата води до подобряване или влошаване на резултатите от търсенето, зависи от това как са променени критериите на сървъра за търсене. Тук е мястото да споменем, че понякога, чрез използването на BLACK HAT SEO техники се постига някакъв временен резултат, но той наистина е временен. Какво точно имаме предвид ли? Това, че сме срещали в уеб пространството съдържание, което когато зачетем, не можем да намерим смисъл. Точно такова съдържание не Ви трябва!

Недостатъци на SEO копирайтинг
• Конкурентни запитвания
В повечето случаи този метод работи само за заявки за търсене, които не са силно конкурентни, т.е. такива думи за търсене, които се използват от голям брой хора за подобряване на класирането на сайтове.

• Приложимост
Не всички уеб сайтове са подходящи за SEO текстове. Много страници просто не съдържат достатъчно текст и това влошава работата.

• Разходи. Екипът на W-SEO.com публикува актуални цени за SEO копирайтинг, като от сайта на компанията се вижда, че една качествена статия около 600 думи, над 90  % уникалност струва около 10 евро.

SEO копирайтинг е процес, който отнема много време. Работата на професионалните копирайтъри на SEO е скъпа, което означава, че цената на всяка страница е доста висока. Тъй като една страница може да съдържа само една или две думи за търсене, трябва да се промени голям брой страници, за да се използват всички необходими думи за търсене.

Актуални цени за SEO копирайтинг можете да видите на адрес www.w-seo.com !!!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment