SEO изисквания за по-добро класиране

SEO оптимизация

Какви са важните SEO правила, които трябва да бъдат спазени, за да може Вашият онлайн магазин да изпревари конкуренцията, както и какви стъпки трябва да се предприемат, именно това ще разискаме в настоящата статия.

Полезните съвети достигат до Вас благодарение на W-SEO.com – SEO агенция, оперираща в България повече от 10 години.

Първите правила касаят статиите и съдържанието, като цяло.

  • Създавайте съдържание за реални читатели, а не за машини, ботове, търсачки.
  • Качвайте статиите в Интернет без грешки – било то пунктуационни, било то правописни.
  • Ключовите думи и тяхното въвеждане – много важно правило. Използвайте около 3-4 ключови думи за дадена статия, но ги подбирайте внимателно.
  • Размерът на статиите / съдържанието. Най-доброто решение е статиите да са над 500 думи, но не е задължително всички статии да са толкова дълги. Старайте се да нямате статии под 250 думи.
  • Следващото SEO правило, касаещо дългите статии:
    Когато пишете голяма статия в аспект SEO е важно най-ценното съдържание да е в началната част. Използвайте  принципа „обърната пирамида“ за комфорта на посетителите на сайта.
  • Равномерно разпределяне на ключовете върху текста. Всяка нова seo статия трябва да бъде съобразена с необходимия набор от „ключови думи“.
  • Акцентирайте върху най-важните части на статиите.
  • Тематично съдържание. Не пишете за всичко във Вашият сайт, а акцентирайте върху бизнесът си.

Следващите правила, които са по-важни от тези, касаещи съдържанието, са акцентирани върху Техническото SEO.

Елиминирайте дублираните страници, те могат да бъдат посочени с приоритет. Например, често се дублират адресите с и без www.

Коригирайте грешките в кода. Можете да проверите HTML за грешки (валидност), използвайки услугата validator.w3.org и CSS, използвайки jigsaw.w3.org/css-validator.

Също така се уверете, че всичко на сайта работи правилно, нищо не виси и не “зацикля”.
Ускорете зареждането на сайта. Оптималната скорост на зареждане на страницата е до 200 ms. Ако изтеглянето трае 7 секунди, тогава процентът на отпадане ще се увеличи с 30%. Проверете скоростта на зареждане на страницата – PageSpeed ​​Insights. Скоростта на сайта се влияе от големината на изображенията, скороста на зареждане на HTML, CSS, JS-файловете, както и от други фактори.

Във всеки случай трябва да анализирате индивидуално проблема.

Естествено, има още много правила, които трябва да се спазат, за да можете да изпреварите конкуренцията, но без намесата на SEO фирма трудно ще успеете.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment