СЕО цели повече потребители, насочени към вашия сайт

Целта на СЕО процеса е ясна и постижима – повече посещения на вашия сайт и повече купувачи/ползватели на вашите стоки/услуги. Всеки потребител знае за себе си, че обикновено няма нерви да отваря резултатите на повече от първите една-две, максимум три страници от показаните резултати. За да имате успех, помага СЕО. Ключовите думи, които са важни за вас, се проучват от СЕО специалистите и се „вписват” във вашия сайт по определен начин. Според СЕО, ключовите думи задължително следва да са неизменна част и от текста на вашия сайт. Те трябва ненатрапчиво, но забележимо да се повтарят на определени места, определен брой пъти, без при това текстът да става еднообразен и досаден.

Специфичното при СЕО процеса е, че ключовите думи и изрази стават все по-уникални и разнообразни. Намирането на най-точните изрази и думи за вашия бизнес с цел успешна СЕО оптимизация, изисква специално проучване и усет. Една от най-често срещаните грешки е определянето само на една ключова дума, чийто смисъл е най-близо до това, с което се занимавате. Конкуренцията за такава дума обаче е огромна и обратно пропорционална на шансовете ви да се преборите за челно място в търсенето. Ето защо СЕО процесът може да включва не просто една ключова дума, а списък с ключови думи, изрази или т.нар. семантично ядро. Ако някой се гордее например, че излиза на първо място при търсене на авточасти, това още не значи, че е спечелил войната с търсачките. Защото според Гугъл 20 % от ключовите думи, които народът в интернет използва, са напълно уникални, а 75 % се състоят от три думи и повече. Т.е. за успешна СЕО оптимизация конкретизацията на ключовите думи ви дава по-големи шансове. И така определянето на ключовите думи за вас е първата най-важна стъпка в предстоящата СЕО оптимизация на вашия сайт.

За успешно СЕО е необходима и регистрация на сайта в съответни директории. Съществуват стотици български и чуждестранни директории, в които регистрацията е бонус, а присъствието ви в тях се индексира от търсачките като плюс. Само че всичко това отнема много време. А СЕО специалистите знаят как да го правят бързо. Обикновено директориите изискват кратка информация за дадения бизнес и контакти на фирмата. Те също дават възможност да изберете ключови думи и изрази, с които бихте искали да се асоциира вашата интернет страница и така подпомагат процеса на СЕО.

Присъствието в социалните мрежи също е част от добрата СЕО оптимизация. Дали имате фирмен блог, бутон за Фейсбук, Гугъл плюс и/или Туитър са важни за позиционирането ви в интернет и съответно за класацията ви на по-предна позиция, така че да сте на един клик разстояние от клиентите. С две думи СЕО е многостранен и времеемък процес и по-добре не се захващайте с него сами.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment