Себореен дерматит и атопичен дерматит – как да ги лекуваме?

Себореен дерматит е често срещано заболяване по кожата на главата придружено със силен сърбеж и образуването на рани по самата кожа. Като състояние е много упорито и често лечението му е предизвикателство. От друга страна атопичен дерматит е състояние, което се появява по кожата на тялото, отново с характеристиките на лющене на кожната покривка и възпаления. То също е упорито и трудно лечимо, като дискомфорта от появата му е значително голям. В тази статия ще разгледаме общо, какво представляват двата вида дерматити и кои са най-удачните методи за овладяване на такъв тип състояния.

Себореен дерматит същност и адекватни методи за лечение

По своята същност този тип кожен дерматит е състояние, което не е заразно, но е силно тревожно и дразнещо. То засяга ежегодно милиони мъже, както и жени. Основно заразената област се разпростира по скалпа на главата, лицето и често пъти по гърба. Може да се развие вътре в ноздрите, по бузите и причината за появата му са увеличените нива на производство от веществото себум. Като цяло себума се произвежда в мастните жлези и поради тази причина заболяването се изявява по кожната покривка. Възникналите възпалителни процеси в тялото и нарушения в имунната защита също могат да отключат един подобен дерматит. Симптомите на това състояние са удебелени кожни корички по скалпа или кожата на лицето. Често пъти местата на засегнатите участъци са зачервени и косъма е обезцветен, като се усеща болка и постоянен сърбеж.

За лечението на това неблагоприятно състояние има редица методи за лечение, чрез разнообразни кремове, прием на витамини орално или инжекционно. На пазара има широка гама за избор, но дерматолозите напоследък залагат на навременното и адекватно лечение с продукта Sebclair. Формулата му не включва в състава си стероиди, така вредни за организма в редица отношения. Използването му удачно овладява състоянието на възпаление и сърбеж, като възвръща естествената структура на кожата и косъма. Кожата освен възстановена при употребата на крема има и възстановена защитна функция отново. Лесен е за употреба, просто трябва да го нанесете върху засегнатите участъци, колкото по-рано при появата на състоянието, толкова по-добре.

Атопичен дерматит същност и методи за лечение

Както всички дерматити и този е свързан с голям дискомфорт, кожата се възпалява хронично и е много болезнена и сърби. Тя е твърде суха и се образуват екземи по нея и засегнатите участъци са зачервени, парещи и се лющят. Това състояние може да засегне различни участъци на кожата по самото тяло, като най-често са засегнати меките участъци по корема и областите около лакти, колене и дори гърба. Когато при неадекватно лечение или ненавременно, състоянието се задълбочи кожата става груба, надебелена и твърда, като често се зачервява. Често пъти дерматит от този тип се появява при хора страдащи или предразположени към астма, алергии и наследствена обремененост от този тип. Хората страдащи от него са притеснени, както здравословно, така и поради естетични причини. Затова е добре състоянието да бъде открито навременно и да се лекува с необходимите средства за лечение.

Днес за лечението на подобен проблем има редица методи, но най-щадящи и видимо ефективни са методите използващи кремове. Един такъв крем препоръчван от дерматолозите е Atopiclair. Той не съдържа вредни съставки, като стероиди и е подходящ за лечение на симптомите при атопичен и алергичен дерматит. С използването му по предназначение кожата е подхранена, възстановена и овлажнена в дълбочина, като досадния сърбеж, болка и парене са елиминирани. Благодарение на иновативната му формулировка кожата отново е с възстановена защитна функция и така отново е предпазена от опасното влияние на бактерии и възпаляване. Необходимо е просто да положите малко количество крем върху образувалата се загрубяла кожа, която е зачервена. Това се прави поне по три пъти на ден и скорошното възстановяване на кожната покривка ще е налице.

Състоянията, като себореен дерматит и атопичен дерматит, освен силно дискомфортни са и много опасни, оставени без лечение. Те винаги трябва да бъдат хванати навреме и да им се обърне нужното внимание. Само по този начин, чрез адекватното и безопасно лечение ще се постигнат, така желаните резултати по възстановяване на кожата и функциите и.

 

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment