С мебели по поръчка се живее по-уютно

Наистина, с мебели по поръчка се живее не само по-уютно, но се спестява площ, а привидните недостатъци на помещенията могат да се превърнат в предимства. Това особено важи, когато площта на жилището ни е недостатъчна, когато се опитваме да махаме стени, да преграждаме и променяме предназначението на някои помещения. Ако холът и кухнята са заедно, и то върху площ от не много квадрати, е неизбежно да прибегнем към предложенията на фирми, изработващи мебели по поръчка.

Как да обзаведем помещение, което служи едновременно за трапезария и хол. Може би като си направим по-висок от стандартното диван и той да служи и за сядане при хранене. В такъв случай е добре облегалките да бъдат подвижни, за да може човек хем удобно да се храни, хем после да полегне с книга в ръка.

Твърде разпространена практика е да се търси място зад врати, за направата на шкафове, които да поемат вещите, никога нелипсващи в една къща. Нерядко към фирми, правещи мебели по поръчка, се обръщат и за така наречените свалени тавани. В по-старите жилища таваните са прекалено високи и в антретата и коридорите хората могат да ги свалят до подходяща височина, като площта се използва за съхраняване на куфари, сезонни дрехи и всякакви други неща, които в момента не трябват, но не са и за изхвърляне. Обикновено при направата на такива своеобразни килери се използват плъзгащи се врати, но не е задължително, разбира се.

Най-често обитателите на едно жилище решават да си направят мебели по поръчка, когато не им харесват стандартните легла, гардероби, канапета и шкафове, предлагани на пазара. Но и когато не им достига жилищната площ и те се мъчат да оползотворят всяка педя пространство, изходът пак е да се обърнат към фирми за направа на мебели по поръчка. За по-високите хора леглата почти винаги са къси и те си поръчват легла по своя мярка.

Особено популярни като мебели по поръчка са библиотеките, защото тяхното разнообразие силно е намаляло с развитието на интернет, електронните книги и четци. Все пак има не малко хора с големи количества книги, които не намират на пазара необходимите им библиотеки – големи, със стъклени витрини, красиви и в състояние да поберат стотици томове. Освен това мнозина не харесват книгите им да са на два реда, защото предният ред скрива изцяло задния и те имат чувството, че книгите от втория ред са забравени и няма никой да посегне към тях.

Така или иначе, колкото и богат да е мебелният пазар, услугата за направа на мебели по поръчка никога не страда от липса на клиенти.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment