Ръководство за купуване на детска количка

Купуването на детската количка е като купуването на кола

Вие искате да купите детска количка, знаете, че ви е необходима, но всички тези модели и функции, могат да бъдат много объркващи… Звучи ли ви познато?

Когато купувате детската количка не правете грешката да не я изпробвате в магазина. Трябва да знаете, как точно се сгъва тя и дали е достатъчно компактна, за да се събере в багажника на колата ви. За това инвестирайте известно време и решете, от каква точно количка имате нужда и ви препоръчваме, преди да я купите да изпробвате няколко модела.

Бебешки колички

Видове колички

1. Пътни системи

Те съчетават столче за кола и количка, което ви дава възможност да ги използвате дълго време за вашето дете от новородено до детска възраст. Столчето за кола можете да използвате при пътуване или за по-лесно пренасяне на детето ви от едно място до друго. А когато то може да седи самостоятелно използвайте само количката, като традиционна.

Плюсове: Тези бебешки колички са снабдени с всички функции и ще заслужат парите си. Освен това те предлагат лесно и плавно маневриране и отлично покритие на елементите си.

Недостатъци: Те са доста обемисти и когато решите да купите тази система за пътуване, трябва да вземете количката и столчето за кола съдържащи се в нея.

2. Традиционни колички

В тази група ще откриете всичко от висококачествените маркови до евтините колички тип „Чадър“. Някои от тях са сгъваеми и бързо и лесно само с едно движение могат да се преобразуват от количка за новородено до количка за вече пораснало дете, което може да сяда само.

Плюсове: Те обикновено са лесни за употреба и се сгъват лесно, а също така са и доста леки.

Недостатъци: Някои модели от тях не могат да бъдат употребявани за новородени бебета.

3. Бебешки колички

Тези колики са предпочитани от майките заради атрактивния им външен вид. Направени с елегантно извита метална рамка и големи колела те са уютно място за вашето новородено бебе, докато го разхождате. Но те са предназначени само за кърмачета и след като детето порасне, ще ви се наложи да купувате друга детска количка.

Плюсове: Големите гуми и амортисьори предлагат супер гладко возене и лесно маневриране.

Недостатъци: Тези колички са доста скъпи.

4. Количка тип Рамка

Тези бебешки колички стават все по-популярни напоследък, защото представляват една обикновена рамка, на която вие можете да закрепите столчето за кола. Някои модели са снабдени и с място за закрепване на допълнителна седалка за по-голямото ви дете.

Плюсове: Вие избирате сами столчето за кола. Те са лесни за употреба, леки и евтини.

Недостатъци: Могат да се използват само със столчета за кола.

Познавайки различните типове колички много по-лесно ще можете да се ориентирате кой модел ще бъде най-удобен и подходящ за вас и вашето бебче. Запомнете нещо много важно, преди да закупите дадена количка задължително я пробвайте на място в магазина, за да видите как се държи и дали ви е удобна във всяко едно отношение. Едва след това можете да я купите на място или да я потърсите в интернет, където е възможно дори да я откриете с по-ниска цена. В онлайн магазин за бебешки колички Monimod.bg ще откриете наистина голямо разнообразие от качествени модели, произведени от доказани марки като ABC Design, Cangaroo, Lorelli, Mima, Maxi Cosi и много други.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment