Решаващи SEO техники за подобряване на класацията на сайта Ви

September 28, 2013 | Автор: | Публикувано в SEO оптимизация

Без съмнение, SEO оптимизацията за търсачки е един от най-трудните пазари за овладяване. Информацията и алгоритмите непрекъснато се променят и правят целия процес, по който се класира даден сайт за търсачката, съвсем различен от използвания преди 2-3 години. SEO експертите трябва да знаят какви инструменти могат да използват, предстоящите тенденции и сегашните стратегии за подобряване ранга на сайта.

Ако смятате да ставате SEO експерт или самите Вие се нуждаете от SEO услуги за оптимизиране на Вашия уеб сайт, ще трябва да знаете какви са очакваните тенденции по отношение на SEO за тази година, които ще Ви помогнат да разширите бизнеса си, независимо дали ще постигнете това чрез докарване на повече качествен трафик или чрез подобряване качеството на обслужване на ново ниво.

Локална SEO оптимизация – Обявите на местно ниво са златна мина за предприятията, особено ако работите в сферата на обслужване, като например ръчен труд или декорация. Ако създадете активни и професионални обяви в местни уеб сайтове, ще си осигурите база, на която да предоставяте информация за различни промоции и оферти. Когато хората виждат редовни съообщения в местните сайтове и информация, която често се актуализира, ще започнат да посещават Вашия сайт, което ще Ви осигури клиенти. Локалната SEO оптимизация се превръща в страхотен метод за оценка на бизнеса и в преценяване доколко добър е той, тъй като доверието към онлайн бизнеса започва да спада.

Социалните мрежи – През последните две-три години, социалните мрежи преживяват огромен растеж и се очаква значимостта им за SEO оптимизацията да нарастне още. Социалните сайтове са изключително мощен начин за изграждане на бърза репутация и Ви дават информация за потенциалните клиенти. Социалните медии ще се превърнат в ключов играч в създаването на повече трафик, затова качественото съдържание и активния профил в социалните мрежи ще бъдат огромен плюс за Вашия бизнес, поради естествената сила на SEO-то.

Google+ – Както се очакваше, един от проектите на Google е основен участник в процеса на популяризиране на ключовите думи. Използването на Google+ ще се превърне в много ефективен начин за привличането на нови потребители, тъй като Google+ е още в самото начало и въпреки, че още няма огромен трафик, е в процес на интегриране в SEO оптимизацията. Поради огромния брой потребители чрез  Facebook и Twitter получавате естествено SEO оптимизиране. И все пак бързо нарастващата известност на Google+ го превръща във важен SEO фактор, чиято значимост ще се увеличава в бъдеще все повече. При това, тъй като е инструмент на Google , той ще се индексира по-добре в търсачките, така че се възпозвайте от Google+, за да популяризирате Вашия бизнес.

Управление на съдържанието – това на този етап е много важно, заради промяната в алгоритмите през последните няколко години, които изискват само качествено съдържание. Преди това едно банално съдържание без да е добре логически подредено или обяснено можеше да мине за добра обратна връзка, ако е пълно с ключови думи и линкове. Сега вече това не е така. От вас се очаква да предоставите качество на своите потребители – едно уникално съдържание, което може да им даде съответната информация, като в същото време използвате подходящи връзки без да прекалявате  с тях.

Обратни връзки – Чрез създаването на обратни връзки в мрежата, имате възможност да популяризирате сайта си в интернет, така че повече хора да научат за него.

 

SEO оптимизацията е важен елемент от бизнеса и дейността, която смятате да развивате. Чрез силно присъствие в интернет можете да създадете мощен и надежден бизнес, който в даден момент можете да пуснете на “авто-пилот” и той да продължи да работи за Вас.