Рент-а-кар – как да наемем кола разумно?

Какво би била една вълнуваща лятна почивка без да разполагате с автомобил, който да ви отведе до най-вълнуващите и интересни места? Истината е, че ако не разполагате с кола по време на своята почивка, вероятно ще пропуснете поне половината от интересните туристически атракции или ще трябва да плащате допълнителни куп пари за да се включвате към допълнителни екскурзии.

Ако обаче си наемете автомобил, вие ще можете да оползотворите своята почивка възможно най-добре, като това ще ви позволи да видите възможно най-много срещу възможно най-малко пари.

Има обаче някои особености, коти е добре да знаете, защото в противен случай може да се окаже, че сте похарчили доста за безсмислени неща. Ето и някои от основните моменти, за които да бъдете по-предпазливи:

  1. Не наемайте автомобил от летището…

Според експертите в отдаването на коли под наем Юнивърсъл Кар Рент, най-неподходящото място за наемане на автомобил е на летището. Както може би сте забелязали при свои предишни пътувания, на летището почти всички стоки и услуги са по-скъпи от обичайното, а разликата в цената може да варира не само в проценти, а дори и неколкократно в сравнение със стоките и услугите, които се предлагат в града. Това до известна степен важи и за отдаването на коли под наем на летището.

Там обикновено трябва да се заплатят някои допълнителни такси и това създава голяма надценка. Много хора казват, че предпочитат да наемат кола веднага след кацането, защото това ще им спести време и усилия, но имайте предвид, че градските рент-а-кар офиси дават много по-добри оферти.

Освен това, ако толкова много ви притеснява, че няма да имате удобен транспорт, просто резервирайте колата си по интернет или чрез обаждане в съответната рент-а-кар компания още преди самото пътуване. Уточнете за кога точно ще ви трябва и ще бъдете спокойни, че ще ви посрещнат още при пристигането. На практика, в наши дни повечето фирми за отдаване на коли под наем могат дори да ви уредят транспорт от летището, макар че нямат представителство там, така че не е нужно да харчите излишно.

  1. Внимавайте какво включва услугата…

Ако желаете да получите точно това от което се нуждаете и не ви се иска да плащате за допълнителни и ненужни услуги, внимавайте какво влиза в договора. Много често към цената може да се включи някоя излишно, но в същото време скъпо струваща джунджурия като детско столче, което е предназначено за семействата с деца.

Ако вие сте с дете, то тогава чудесно, това е едно удобство за вас. Много от хората обаче пътуват без деца и плащат за подобни ненужни артикули и това единствено завишава цената на услугата без да донесе никаква полза.

  1. Не плащайте допълнително за GPS…

Повечето експерти в областта съветват да не се плаща за допълнителен GPS при условие, че можете да използвате такъв на собствения си смартфон. Освен това, има и вероятност вие самите да притежавате преносим GPS, който да използвате. Ако имате тези опции пред себе си, то тогава в никакъв случай не е нужно да плащате солено за нещо, което не ви е необходимо.

  1. Убедете се, че няма да се налага да плащате допълнително за изминато разстояние…

Има нещо, за което малко хора знаят и това е, че някои компании за наемане на коли имат определен дневен лимит, който не бива да превишавате на пътя. Уверете се, че избраната от вас фирма няма да ви таксува допълнително ако превишите позволеното за деня разстояние, защото понякога това може да ви излезе доста солено.

  1. Уверете се, че колата е в отлично състояние…

Много важно при наемането на автомобил от рент-а-кар форма е да се уверите, че колата идва във вас в отлично състояние. Имайте си едно на ум и предупредете за това хората от фирмата, защото най-вероятно няма да ви бъде особено приятно ако при връщането на колата се окаже, че има някаква малка повреда или дефект, които са останали от предишния ползвател, а сега да се налага вие да покриете тази щета.

  1. Внимавайте със застраховките…

Препоръчва преди да наемете кола да проверите внимателно дали вашата собствена застраховка не може да замести необходимостта от сключване на нова застраховка в офиса на рент-а-кар фирмата и дали при плащане с кредитна карта това не се включва по някакъв начин към цената. Възможно е да се наложи да сключите застраховка, но все пак проверете дали е наистина необходимо, защото на края може да се окаже, че сте платили два пъти за едно и също нещо.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment