Развод без адвокат – възможен ли е

Развод по взаимно съгласие Услуги

Разводите и делата, които ги съпътстват, определено са сред най-честите причини, които карат хората да търсят помощ и консултация с адвокат.

Но със сигурност сте си задавали един въпрос – възможен ли е развод без адвокат? На следващите редове ще научите дали подобен развод е опция и кога можете да помислите за него.

Развод без адвокат – възможен ли е и кога

Развод по взаимно съгласие

Определено може да се каже, че не всеки развод се нуждае от адвокат. Така например, при двойки, при които и двамата партньори търсят и желаят развод, това може да не е необходимо.

В случая е нужно да са налични и някои други обстоятелства, като например двамата партньори да са напълно съгласни по всички въпроси, включително как да разделят семейното имущество.

Най-деликатни са въпроси от типа на това кой да получи попечителство над децата и колко ще бъде изплатената издръжката на детето и на половинката, която ще се грижи за него (това може да е майката или таткото).

Ако тези обстоятелства са изяснени между двамата партньори, тогава може да успеят да се споразумеят много лесно и да приключат развода си без да е необходим адвокат.

Каква е реалността

В повечето случа, досегашните семейни партньори трудно постигат съгласие по ключовите въпроси, поради което е необходимо да се намеси адвокат, който да изясни ситуацията и да им помогне в намирането на подходящо решение.

Ако ви предстои развод и имате подобни деликатни моменти, които да налагат бързо разрешаване, тогава е много важно да се обърнете към юрист, който има опит в бракоразводните дела (разгледайте на sofialawyer.bg).

Възможно ли е при развода и двамата партньори да са доволни

Възможно е при приключване на брака и развода и двамата партньори да останат удовлетворени, но това обикновено се постига трудно. В повечето случаи, един от партньорите винаги се чувства ощетен.

Това най-често се случва, тъй като е единият от партньорите нагърбен с доста отговорности след развода, включително плащане на издръжка на другия партньор, което при финансите на повечето хора представлява голяма тежест.

Въпреки това, с добър адвокат е възможно тези толкова деликатни моменти да се решат лесно, а в някои случаи дори и хората да запазят добрите си отношения след това (това са най-оптимистичните сценарии).

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment