Каква е разликата между инверторен и хиперинверторен климатик

Климатик инвертор Технологии

Вече едва ли има много домове, в които да няма инсталиран поне един климатик. В почти всяко жилище има поне един такъв уред, като най-често това се прави в дневната, където семейството прекарва повече време.

И все пак, климатиците са се утвърдили като един много тих, добре изглеждащ и ефикасен уред, поради което тяхната популярност сред потребителите може много лесно да се обясни.

Климатик инвертор

Разбира се, както при всеки един друг тип уреди, при климатиците много често съществуват значителни разлики между различните типове и модели (различни видове климатици можете да откриете на еClima.bg).

Както може би вече се досещате на къде се насочваме, най-предпочитаните модели са така наречените инверторни и хиперинверторни климатици. Но каква е разликата между тях.

Инверторен климатик

Уред от класа на инверторния климатик може да се открие на традиционно по-висока цена, отколкото например един конвенционален климатик. Този тип уреди се отличават с това, че са доста по-икономични.

Като резултат, ползването на подобен климатик може да доведе до много по-ниски сметки за ток и по-малки разходи за домакинството, което може лесно да компенсира по-голямата направена инвестиция.

Според някои специалисти в областта на климатичната техника, инверторът може да спести приблизително ⅔ от електроенергията, която ползва един обикновен конвенционален климатик.

Хиперинверторен климатик

През последните години, хиперинверторният климатик е все по-популярен. Той е сходен с инверторите, но се възприема като много по-висок клас уред в сравнение с тях.

Така например, ако един инвертор може да намали сметките за охлаждане или отопление с около ⅔, при най-новото поколение хиперинвертори тази икономия може да достигне дори до 100%.

По-високият енергиен клас определено ще се усети по сметките за електроенергия, тъй като те ще бъдат значително по-ниски. Освен в сметките за ток, хиперинверторът е по-усъвършенстван и по отношение на шума.

Ако сте от хората, които ценят тишината и спокойствието у дома и ако искате да се заобградите от много по-тихи и модерни уреди, хиперинверторният климатик ще ви допадне наистина много.

На практика, хиперинверторите не се чуват изобщо по време на работа, като е нужно доста внимание и напълно тиха стая за да усетите, че нещо работи някъде наоколо в помещението.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment