Пяна за вана – умението да поглезим тялото и сетивата си

Арома терапията е най-ценното изживяване

Тогава, когато работната седмица приключва, един от най-важните начини да накараме тялото си да релаксира, не е тогава когато се захванем с още работа, а моментът, в който му приготвим една незабравима наслада и изживяване. Няма по-подходящо място за това във ваната. Забързаното ни ежедневие много често заменя този вид удоволствие с  душ за няколко минути.

Ние самите сме тези, които се грижим за своето емоционално и физическо състояние. Бързо и лесно, в домашни условия, имаме възможността да си организираме незабравима арома терапия, само като добавим няколко капки от „вълшебния разтвор“, а именно пяната за вана. Така не е необходимо да отделяме време и средства за скъпа процедура, която ни обвързва с предварително записване на час и пропътуване на дълго разстояние.

Как сами да си направим пяна за вана?

Преди да се потопим в този вулкан от удоволствие, е добре да вземем душ. Който не само ще почисти тялото, но и ще отвори кръвоносните ни съдове, което е препоръчително. След като сме напълнили мястото с топла вода, почти гореща, е най-разумно нивото и да не достига над гърдите, понеже така се появява опасност от сърцебиене и неправилно функциониране на сърцето.

Има безброй рецепти, които могат да служат като пътеводител в домашното изготвяне на течност за релаксация. Един от ароматите, който не се добавя към водата, а самата му роля е в присъствието в помещението, е кафето. Можем да разтворим няколко лъжици в гореща вода и да се оставим успокояващото действие да ни завладее. Липата отпуска тялото и ума. Канелата и ванилията действат тонизиращо и разкрасяващо.

Свойствата на детската пяна за вана

Децата са онези невинни същества, които никога не ще се уморят за игри и забава. Те намират положителната страна на всяко действие. За да не лишаваме нашите любимци от моментите на веселие и смях, е добре да бъдем достатъчно креативни по отношение на тяхното къпане. Съществуват два типа малчугани – едни, които не обичат часа за хигиенна грижа и други, чиито момент е от най-желаните.

За да зарадваме любимите си създания, е достатъчно да напълним ваната и да добавим малко от онази течност, която предизвиква мека, нежна пяна и хиляди балончета, носещи се в пространството. Детските продукти не дразнят очичките и не предизвикват зачервявания. Създадени са по специална формула за тяхната грижа и деликатната кожа. Без оцветители, почистват и хидратират нежно. Едно от съществените умения, които бихме могли да добием, е как най-пълноценно да поглезим тялото и сетивата си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment