ПВЦ или алуминиев профил да изберем?

Предвидете нуждите на Вашата сграда и времето, което може да отделите за почистването и подръжката на новите си прозорци, дограми, врати. Масово се предпочитат ПВЦ остъкленията и вратите. Днес се предлагат и прозорци с цветни стъкла и възможност да приемате само най-полезната за здравето си соларна енергия и да пестите от сметките за ток.

Алуминиевите продукти за остъкление са по-подходящи за сгради, които имат нужда да бъдат защитени от студени и тежки метеорологични условия. Те имат по-дълготрайна издръжливост и гаранция за запазване на качество за по-дълъг период от ПВЦ дограмата.

Техниките за подръжка на алуминиева и пвц дограма се свързват с доброто и безопасно третиране на рамките с препарати, които химически не могат да развалят конструкцията. При всички положения избягвайте употребата на абразивни препарати.

ПВЦ профилите и алуминиевите имат защита от развитието на плесени, а многокамерните с над 3 камери стъклени панели правят шумоизолацията на високо ниво. Предимството на алуминиевите е, че са по-устойчиви на удар и други силни действия на средата -ураганни бури и други подобни. Те са по-подходящи за отдалечени, но масивни складови помощения и вили. Все пак не поставяйте алуминиева дограма на сграда, която не е достатъчно стабилна от гледна точка на стените и  куфража , за да не отидат инвестициите Ви напразно.

Не се отказвайте от избор на ПВЦ или алуминев профил -доказано е, че те са красиви, издръжливи и само ПВЦ профилите имат поне 60 години гаранция за издръжливост и запазване на качествата си, а какво остава за алуминиевите дограми.

Ако фирмата, до която се допитвате, Ви предложи твърде високи цени за алуминиева дограма в сравнение с тези за ПВЦ, нека това не Ви разубеждава да поръчате. ПВЦ са по евтини, защото нямат свойствата на алуминиевите да издържат на тежки удари.

Ако искате да остъклите хотел, склад, извънградска вила, сервизно помещение за работа, доверете се на алуминиевите профили, колкото и средства да ви костват. ПВЦ профилите са подходящи за жилищни блокове, градски къщи, болници, клиники, градски офис сгради, ресторанти. Разчитайте на програмата за енергийна ефестивност, която е валидна да 2014 г. , за да помолите да Ви бъде отпуснато по нея решение да ползвате до 20 % отстъпка при закупуване на ПВЦ или алуминиево остъкление. Потърсете и други канали за намиране на отстъпки за закупуване на ПВЦ или алуминиева дограма.

Друг важен момент при избора Ви трябва отново да съобразите с приложението на сградата, ако тя има шанс от поне 10%  вероятност да бъде нападната за обир или друг вид посегателство, то поръчайте да Ви изработят стъклопакета от триплекс. Триплексът е стъклен продукт, който е образуван от слепването на две или повече обикновени стъкла със смола. Той е много здрав и при силен удър не се чупи, а вътрешно е възможно да се напука, без това да навреди на визуалните свойства на стъклото Ви.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment