Пътувате с компютър? Вземете някой от тези конвертори

В днешното мобилно общество хората започват да пътуват все по-често с компютрите си. Това са пътувания, които се провеждат, както за удоволствие, така и за работа. В случай, че някой планира да вземе лаптопа си на пътуване извън страната, трябва да помисли за закупуване на конвертори. Това важи особено много, ако пътуването е с крайна дестинация Великобритания, САЩ, Япония или Карибите.

 

Компютри с двоен волтаж

Потребителите могат да проверят инструкциите на производителя на своя лаптоп. Причината, поради която трябва да направят това е, че той може да е с направен така, че да работи с двойно напрежение. Повечето лаптопи са проектирани, за да могат да се справят с 110 вата в Северна Америка и 220/240 вата напрежение, което се използва в повечето от другите части на света. Това означава, че потребителят няма да има нужда от конвертори, за да зарежда лаптопа си.

В случай, че книжката с инструкциите за употреба не е на разположение, потребителите могат да огледат внимателно лаптопа за залепени стикери с тези параметри. Те обикновено са маркирани с “100/240V” или “110 ~ 220VAC”. Това са спецификациите, които трябва да има устройството, за да работи без конвертори.

 

Видове конвертори

В случай, че потребителят установи, че има нужда от конвертори, то трябва да се закупи правилният вид за страната, планирана за посещение. Конверторите изглеждат като малки правоъгълни, пластмасови кутии. Те могат лесно да бъдат опаковани и няма да натежат излишно в багажа. Освен това, конверторите лесно могат да се свържат с щепсела на електронното устройство. Потребителите трябва да предвидят и конверторите да бъдат за продължителна употреба.

 

Използване на периферни устройства

Лаптопите често нямат нужда от конвертори, но все пак периферията няма тези спецификации. Потребителите, които искат да пътуват и да устроят малък офис в чужбина, трябва да помислят за всички устройства, които искат да вземат със себе си. Вероятно всяко едно от тях ще има нужда от конвертори, за да работи. Тук отново трябва да се повтори подхода, използван за избора на конвертори преди малко. Устройствата за преобразуване на напрежението трябва да съответстват на контактите в страната за посещение, както и на щепселите на устройствата.

 

Допълнителни съображения

Моделите лаптопи, които могат да работят с двойно напрежение, нямат нужда от конвертори, но им трябва адаптер. Страните по света имат различна конфигурация на контактите. Друг проблем, който може да донесе липсата на конвертори, е липсата на защита от токов удар. В случай на проблеми с електричеството или скокове в напрежението, лаптопът ще бъде подсигурен, ако използва конвертор. Естествено, потребителите, които са решили да не си купуват конвертори, могат да помислят за адаптери с подобно ниво на защита. Те ще се съберат лесно дори и в най-малкия багаж, като освен това ще работят с голяма част от контактите по света.

 

Други електронни устройства

Конвертори трябва да бъдат закупени за другите електронни устройства, които потребителите смятат да използват в чужбина. Те могат да се използват за зарядните на мобилния телефон или фотоапарат. Те ще дадат възможност за зареждане на музикален плеър. Конверторите са много полезни устройства, които могат да бъдат намерени в магазинната мрежа, както и онлайн на vikiwat.com. Диапазонът от цени е много голям, поради тази причина има модели конвертори, които са подходящи за всеки бюджет.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment