Първа помощ при повреда на автомобила

АВтомобил с повреден двигателЕдно е ясно – надали има някой сред нас, който да не е попадал в подобна ситуация било то на път за работа, към къщи, университет и прочее.

Кой би очаквал, че возилото ни ще ни предаде точно, когато най-малко предполагаме?

При всички случаи това определено представлява един изключително, меко казано, неприятен момент, с който ни се налага да се справим, и то кой както може!

 

В случай, че не сте на „ти“ с всичко що се случва под капака на личния ви автомобил, тогава наистина сте затънали до гуша в проблеми, но знайте едно – паниката НЕ помага!

Обикновено при възникване на проблем по автомобила трябва да се действа мигновено, както и да се мисли рационално. Често в глупостта си, подхранвана от паниката в такъв момент, естествено, онези сред нас, които въобще не знаят за какво, аджеба, иде реч вземат прибързани решения, които в крайна сметка може да ни струват твърде скъпо.

Стъпки за справяне със ситуацията

Основно правило, с което ще сполучите и в живота си – не се поддавайте на паниката!

В противен случай, уверяваме ви, ще предприемете грешни действия, които само могат да усложняват задачата ви по отстраняването на проблема – все пак нали не ви се иска да прекарате нощта под звездите, защото надали ще бъде кой знае какво романтично преживяване.

Анализирайте проблема

Спрете да мъчите возилото си – очевидно е, че нещо не е наред. Излезте от колата, вдигнете капака и огледайте за наличие на някоя видимо повредена част като изваден маркуч, изгорял бушон и така нататък. Установите ли подобна пречка след бързия ви оглед на техническата част, подгответе се за малко работа.

Друга алтернатива – помощ от приятел

Проблемът е налице, а можете ли да го изкорените? Кимате отрицателно с глава?

Ето какво да направите при подобен неприятен развой на събитията – позвънете на някой близък приятел, който да ви спаси от тази неприятна пътна случка, за която ще разказвате ли, разказвате…

Не губете вяра – може и да не се наложи да спите на лунна светлина – представете проблема с най-малките подробности и ще се приберете вкъщи по-бързо, отколкото сте очаквали!

Имайте предвид, че повредата би могла да се окаже сравнително лесна за премахване с подходящите инструменти, но все пак оставете „разстроения“ си автомобил в ръцете на професионалистите „разбирачи“ в тази сфера и всичко ще бъде наред!

Автор: webselo.com

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment