Проблеми с хъркането и иновативното лазерно решение

Проблеми с хъркането имат по-голямата част от възрастните хора над 60 годишна възраст, като в тази категория влизат и мъже и жени. Рискови групи податливи към този така изключително сериозен проблем са и хората с наднормено тегло, както и тези пушещи активно. Освен, че човека, който хърка изпитва дискомфорт и не може да се наспи качествено, той пречи и на околните. А добрият сън е важен за добрия тонус през деня, добрия имунитет и доброто настроение.

До какво може да доведат едни проблеми с хъркането?

Често хъркането е признак на заболяване, освен че е дискомфортно и дразнещо. Това заболяване е така наречената сънна апнея и то може да доведе до опасни последствия. Дори и да си мислите, че това състояние е безопасно, то съвсем не е! Затова и се нуждае от адекватно и навременно лечение. При изявена сънна апнея паузите в дишането са много по-големи от нормалното. Затова хората страдащи от това заболяване сутрин са уморени и често се пробуждат през нощта. Редица изследвания са доказали, че именно това заболяване е в пряка връзка с повишение риск от инсулт или инфаркт по време на сън. Освен това дисбаланса на глюкоза в организма се свързва пряко със сънната апнея и често води до диабет.

Хъркането и затрудненото дишане, може да в следствие на запушен нос при инфекции на горните дихателни пътища. Ако обаче състоянието е често повтарящо се и се придружава от силно главоболие, заглъхване на ушите, постоянно недоспиване и некачествен сън, то нещата може и да много по-сериозни, дори от една сънна апнея. Най-лошия случай е наличие на тумор в носа. По-леките състояния са възпаления на синусите с хроничен характер.

Лазерно лечение на проблеми с хъркането

Един от най-новите, безболезнени, бързи и ефективни методи за лечение на хъркането е лазерния. Самата процедура не отнема много време, като трае в рамките на до тридесет минути, твърдят специалистите. Освен това поставянето на пациента под действието на пълна упойка не е необходимо. Така неговото възстановяване е доста по-бързо и ефективно. На фона на това освобождаването от симптомите на досадното и опасно хъркане е моментално. При това самата интервенция с лазер няма болка, която да се усеща от пациента, а риска е сведен до минимум. Тембъра на гласа се запазва напълно същият, както е бил преди самата интервенция. За разлика от конвенционалните методи, действието на лазера е локално, безкръвно и няма болка. Затова и тази иновативна технология все повече се налага сред различни сфери на човешкото здраве.

Преди да се пристъпи към самата интервенция е необходимо специалист да установи причините за хъркането и да се направят изследвания за целта. Едно от тях е изследването на носното дишане, което най-добре ще покаже, от къде идва проблема и дали е много сериозен. Лазерната интервенция се прилага в голяма част от случаите на проблеми с хъркането и е изключително успешна до момента.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment