Проблеми по автомобила –  ауспухът „издава багажа“

Да „заседнеш“ на пътя не е нещо нечувано или невиждано. Независимо дали притежаваме някой див красавец, който зверски форсираме оф-роуд, или пък караме очукания голф на родителите ни, едно е сигурно – застраховани от пътни повреди няма!

Колкото по-рано го осъзнаем, толкова по-добре и адекватно бихме реагирали при челен сблъсък с някой проблем по автомобила, който да ни изкара от движението, буквално казано.

Да си го кажем с искрени и прости думички – състоянието на возилото е индивидуално задължение. Ако не дарявате втомобила си с внимание и грижи, тогава не очаквайте безаварийни пътешествия!

А и нещо друго – масово автомобилите, пърпорещи по пътищата, са почти връстници на децата на повечето шофьори. А това, заедно с лошата поддръжка или пък липса на такава, създава двойно повече предпоставки за „изскачане“ на някой проблем преди или по време на път.
Повреденият ви автомобил

Имайте предвид, че достолепната възраст на возилото ви несъмнено налага извършването на по-чести проверки и оглед на всичко що се намира под капака му. Само и единствено по този начин ще можете да се чувствате напълно спокойни, че всичко ще върви по вода и мед  (включително и автомобилът ви), тръгвайки на път.

Как да реагирате при пушещ ауспух?

Пример за повреда, която може да ви изкара извън релси (буквално и преносно) е проблем с ауспуха.

Преди да сте загубили самоконтрол в цялото това объркване, отчаяние и усещане за безсилие в подобна ситуация, обърнете внимание на един изключително съществен елемент – цвета на   пушещия ауспух.

Колкото и странно да ви звучи, именно по състоянието на изпускателната система на автомобила може да се отсъди за сериозността на проблема. В този смисъл, при наличие на големи димни кълбета, извиващи се от ауспуха на колата, е необходимо, дори наложително, да се допитате до професионалните съвети на авто техник, който да изкорени проблема с повредения двигател, с подходящите ръчни и авто инструменти.

Не забравяйте, че цветът на дима индикира за наличие на повреда. С други думи, синкавият или сив пушек говори за проблем с изпускателната система, белият за смесване на течности (масло + вода), а черният за повредени тръбни връзки.

Не чакайте проблемът да се задълбочи, а действайте мигновено, поверявайки колата си в ръцете на оторизиран сервиз за справяне със ситуацията!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment