Приятни места за похапване в София

Колко пъти сте се чудили къде да излезнете за по бира през седмицата или уикенда? Искало ви се е хем да пийнете едно малко, хем да замезите с нещо пикантно. София е столица, а това я прави голям и привлекателен град. Но като всеки такъв, тя умело крие своите тайни. Както всеки град, разбира се. И дори да сте родени в София, то сигурен съм, че има заведения, за които дори не сте и чували. Ще се опитам да ви дам някои насоки, които да могат да ви улеснят следващият път, когато се двуумите, къде да поканите някое гадже или просто да изпиете по бира с добър приятел.

Няма да крия, че любимата ми храна е пицата. Тази хрупкава италинанска храна, която има своите корени в далечната 1738 г. в Неапол. Тогава, първата пица, пица “Маргарита”, вижда бял свят, а същата тя, е приготвена специално за гостуващата в малкия сицилиански град, кралица Маргарита. Но нека не се отклоняваме много. Както вече ви споменах, обичам този тип храна. Именно поради тази причина, силно мога да заявя, че този тип заведения са много подходящи хем за биричка, хем за малка и тънка вкусна храна – ако се досещате за какво говоря. Просто отворете Google, напишете пица София или нещо подобно, и готово.

Друг тип заведения, предпочитани от мен в този контекст, за пиано баровете. Е няма по-уютно място за силно питие и хрупкави бадеми. Само си представете – силен и добре отлежал кубински ром, подкрепен с печени бадеми. На бекграунд се чува лека музика. Защо не дори и някоя електро-суинг група да не гостува. Добрите пиано барове са трудни за откриване. Не разчитайте много-много на интернет в този случай. Препоръчвам ви да поразпитате из Facebook или някоя друга социалка. Там със сигурност ще знаят къде да ви пратят.

Времето е хубаво, а вие нямате планове за вечерта? Защо не предпочетете парка ил ипейките около паметнкика на Съветската армия? Колко романтично и в същото време връщащо ни в младините. Само си представете – студена биричка, топли фъстъчки от ул. Шишман, и приятен разговор. Еми какво да ви кажа. Понякога това е дори по-хубаво и от пицарии, пиано барове и прочее. Не подценявайте тази възможност. Ако виждате звездите, не се нуждаете от пуловер и не ви е страх от тъмното – смело напред.

Еми като, че ли това е, което имах да ви казвам. Разбира се, има и още куп възможности да се насладите на вечерта, която сте избрали на прекарате извън вашият уютен дом. Няма да крия, че това е едва 0.0001% от варантите, които съществуват. Бъдете креативни и не забравяйте най-вече да ви е приятно. Всичко друго е снобарщина.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment