Пренасяне и транспортиране на строителни материали

Дом и семейство

Строителната индустрия на България е огромна. Индустриалните, търговските и жилищните сектори  генерират над 9,23 милиона лева за български компании , а строителството продължава да расте с бясна скорост. Без признаци на забавяне на хоризонта, строителните продукти са в голямо търсене. Това изисква солидна и стабилна опора за безопасно и ефективно транспортиране на различни строителни материали до и от обектите.

Камионният транспорт е най-важната инфраструктура на Българската строителна индустрия. Камионите превозват приблизително  71 процента от всички товари. Това включва почти всички насипни строителни материали като покриви, дървен материал и бетон. Дори мебелите и домакинските стоки зависят от транспорта с бусове, за да доставят готовите продукти от фабриките до семействата.

Без транспортна подкрепа икономиката ще спре. Много от тези камиони се управляват от собственика или принадлежат към автопаркове. Въпреки това, все повече хамали избират да наемат своите камиони и свързаното с тях строително оборудване.

Наемането на строителна техника предлага много финансови предимства. Наемането на оборудване предоставя гъвкава платформа, където строителите могат бързо да реагират на променящите се нужди. Наемането на оборудване за транспортиране на строителни материали дава възможност за прецизно планиране, гъвкави възможности и рентабилни решения.

ТРАНСПОРТИРАНЕ НА СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ

Едно предизвикателство при транспортирането на строителни материали е познаването на уникалните изисквания на конкретни продукти и как те трябва да бъдат безопасно обработвани и транспортирани.

Безкрайни категории строителни материали изискват безопасно транспортиране, включително продукти като покривни материали, насипни строителни материали, бетонови смеси и дори мебели и домакински стоки. Списъкът продължава и продължава да расте с икономиката на страната и потребителските изисквания.

Безопасното боравене със строителни материали изисква специализирано оборудване, инструменти и техники. Няма универсално решение, когато става въпрос за товарене и разтоварване на материали. Всяка ситуация изисква подходящ метод за безопасно боравене. Ето някои от уникалните транспортни нужди, които трябва да имате предвид с тези стандартни строителни материали.

НАСИПНИ СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ

Насипните продукти включват широка гама строителни материали. Насипните се отнасят за големи количества артикули, а не за малки индивидуални. Примери за насипни материали са инертни материали за бетонови смеси, дървен материал за рамки и дори изолация на сгради.

Насипните стоки представляват предизвикателства при транспортирането с камиони при съхраняването на материалите и доставянето им непокътнати до клиентите. Специализираните ремаркета като контейнери и брезентирани ремаркета B-Train са обичайни за транспортиране на насипни материали, както и строително оборудване. Има и контейнери за насипни товари, които работят с интермодални пътни и железопътни услуги.

Боравенето с насипни материали може да представлява уникално предизвикателство за хамалите, изпращачите и получателите на строителните площадки. Опаковането на насипни стоки може да бъде трудно поради непоследователния размер и обхват на конкретния материал. Това са обичайните методи за задържане и транспортиране, използвани при транспортиране на обемисти товари:

  • Палети от дърво, пластмаса, алуминий или стомана
  • Кошчета и щайги, изработени от дървен материал или мрежеста стомана
  • Оборудване за мотокар или телескопичен товарач както в зоната за натоварване, така и в зоната за разтоварване

Строителните материали не са единствените големи и тежки предмети, които се транспортират от хамали в строителната индустрия. Много други части от оборудването се преместват ежедневно в цялата страна, което изисква индивидуално внимание. Помислете за тези  свързани със строителството машини и инструменти  , които помагат за изграждането на инфраструктурата:

МЕБЕЛИ И СТОКИ ЗА БИТА

В края на всеки строителен проект строителните мениджъри трябва да помислят за доставката на мебели и други домакински стоки, за да завършат крайния продукт. Деликатните предмети като уреди и изящни произведения на изкуството изискват специално внимание при боравене. Правилното опаковане е от съществено значение за защитата на готовите продукти.

Когато транспортирате мебели и домакински стоки, е изключително важно да изберете правилното транспортно оборудване, което е предназначено за тази конкретна работа. Повечето хамали на домакинства използват затворени микробуси или ремаркета, за да защитят предметите. Излагането на мебели и стоки на силно слънце или студен дъжд може да доведе до скъпи щети.

Опаковането на мебели и домакински стоки изисква определено ниво на умения и планиране. Професионалните хамали използват няколко техники и инструменти, за да се уверят, че щетите по време на транспортирането са малко или никакви. Някои съоръжения и тактики, използвани в хамалския бизнес, включват:

  • Колички за предотвратяване на ръчно повдигане на тежки предмети
  • Специални материали за подплата като одеяла и брезенти
  • Ремъци и въжета за завързване, предназначени за автомобилната индустрия
  • Мотокари и механизирани товарачи за товарене и разтоварване на каси и палети
  • Рампи и асансьори за облекчаване на стреса и напрежението на работниците

Транспортирането на домакински стоки и мебели е специализирана задача. Компаниите за преместване и подизпълнителите обикновено се наемат да обработват чупливи стоки, изпратени до строителните обекти по време на довършителния етап. Докато повечето фирми за хамалски услуги притежават изцяло оборудването си, строителите често прибягват до наемане на оборудване, използвано за обработка на мебели и домакински стоки.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment