Преместване на офис – изхвърляне на стари офис мебели и компютри

Когато дойде време за преместване на офис, намирането на интелигентни начини за изхвърляне на стари мебели, компютри и друга офис електроника може да се окаже бъркотия. Това може да е особено вярно, ако не искате да плащате за опаковане и преместване на старите ви неща или планирате да получите ново компютърно оборудване и доставка и монтаж на нови мебели в новия си офис.

Въпреки това, ако го направите правилно, изхвърлянето на старите мебели и компютри може да се окаже хубаво изживяване. Ще говорим за четирите стъпки, включени в правилното изхвърляне на стари офис компютри и електроника. 

 Стъпка 1: Направете пълен опис на компютрите и електрониката на вашата компания

Подобно на процеса за изхвърляне на стари офис мебели, първата стъпка в правилното освобождаване на вашата компания от стари компютри и електроника преди търговско преместване е да направите цялостен опис на това, което имате, какво вземате със себе си, и какво бихте искали да изхвърлите.

Вашият списък трябва да включва всичко:

  • Компютри
  • Компютърни кабели, проводници и други връзки
  • Мобилни телефони
  • Стационарни телефони
  • Копирни машини и принтери
  • Факс машини
  • Телевизори и DVR
  • Стереосистеми

Точно както при изхвърлянето на офис мебели, възложете на един човек да създаде и запише инвентара. За по-големи компании използвайте един човек на етаж. След като имате пълен списък на всички компютри и електроника, от които искате да се отървете, сте готови да предприемете следващата стъпка.

Стъпка 2: Отбележете всичко в списъка си, което е опасно или  чувствително

Сега, след като имате завършен инвентар, трябва да го прегледате и да определите кои елементи са опасни и кои са чувствителни. Ще улесним тази първа част: всичко, което описахме в нашия списък в Стъпка 1, съдържа известно количество токсични материали. При никакви обстоятелства не трябва да изхвърляте нищо от него в контейнера за боклук . Вместо това се уверете, че следвате нашите инструкции в Стъпка 4 за отговорно изхвърляне.

Втората част не е толкова лесна. Защото много от вашите стари компютри и електроника съдържат бизнес информация – особено компютърни твърди дискове – ще искате да изтриете данните си, преди да продължите към стъпка 4.

Стъпка 3: Премахнете всичките си важни данни

Следвайте тези инструкции за премахване на всички бизнес данни, които се намират в компютрите и електрониката, които планирате да премахнете, преди да преместите офиса си:

Компютри:  Въпреки че можете да закупите сравнително евтин софтуер, който ще почисти вашия твърд диск, по-добре е да не разчитате на софтуер като този за сигурността на вашите данни. В края на краищата, лош човек може да знае начини да копира и да получи достъп до остатъка от вашите данни, които са съхранени малко по-дълбоко.

За най-доброто и най-сигурно унищожаване на бизнес информация, включително банкови акаунти и пароли, ви препоръчваме наистина да извадите твърдите дискове от вашия компютър и да ги унищожите физически. Преди да продадете, рециклирате или дарите останалата част.

Принтери и копирни машини:  вътрешностите на принтерите и копирните машини имат твърди дискове, които съхраняват цифрови копия на документите, които отпечатват. Би било най-добре всички тези данни да бъдат изтрити, преди да изхвърлите машините. 

Мобилни телефони:  За да изтриете мобилен телефон, консултирайте се с ръководството на собственика или потърсете онлайн инструкции за изтриване на паметта. След това извадете SIM картата и я унищожете.

Стъпка 4: Отговорно препродайте, върнете, рециклирайте или дарете

Сега, когато цялата ви информация е защитена, вие сте готови да изхвърлите отговорно старите си офис компютри и електроника чрез препродаване, връщане на производителя, рециклиране или дарение на благотворителна организация.

Забележка: За разлика от мебелите, компютрите и електрониката не запазват своята стойност, особено ако остареят. В повечето случаи опитът да спечелите пари от стари офис компютри и електроника преди преместването на офиса ви няма да доведе до същата печалба, както при мебелите.

Препродажба:  Аукционните услуги, уебсайтовете за аукциони, онлайн обявите и магазините за препродажба може да имат смисъл за изхвърляне на вашите стари компютри и електроника. Финансовата изгода може да бъде голяма, но обикновено е необходимо по-високо ниво на усилие, за да се постигне нещо.

Връщане:  Някои производители и търговци на компютри и електроника, като Apple, имат програми, които приемат обратно оборудване и го рециклират безопасно. Големите оператори на мобилни телефони също имат подобни програми, които или изхвърлят телефона ви правилно, или го даряват за благотворителност.

Рециклиране:  Рециклирането на електроника навлезе в сила. Има много компании в цялата страна, които рециклират стари компютри и друга електроника безплатно. Споразуменията за взимане и оставяне може да са малко трудни, но обикновено има много места за оставяне около големите градове и може дори да успеете да планирате взимане на тежки предмети.

Дарете:  Винаги можете да пропуснете тези други методи и просто да дарите всичките си стари компютри и електроника за достойна кауза. Училища, благотворителни организации и обществени организации почти винаги могат да използват вашите подаръци, особено компютри, телефони и принтери, дори и да са малко остарели. Просто се уверете, че са в работно състояние, когато ги дарявате. И говорете със счетоводния отдел на вашата компания, тъй като даренията се приспадат от данъци.

Както можете да видите, има няколко начина за правилно и безопасно изхвърляне на стари офис компютри и електроника. Ако все още не сте ги прочели, се върнете обратно, за да попиете някои добри и изгодни идеи за хвърляне на стара техника. Трябва да е преди да осъществите- преместване на офиси . Ако имате да добавите някакви съвети или истории за това как вашата компания се е справила с изхвърлянето на компютри и електроника преди преместване, не се колебайте да ни споделите.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment