Премахване на бръчки – методи за действие

Премахване на бръчки е процес, които тревожи всяка една жена и в по-малка степен мъжете. Като цяло, за борба с тези малки и дразнещи белези на времето, има редица методи. Някои от тях включват кремове за подмладяване с колаген в състава си, други са базирани на лазерната технология, трети използват филъри за попълване на бръчките, хиалуронова киселина и така нататък. Всеки от споменатите методи си има своите положителни и донякъде отрицателни страни. Като цяло използването на колаген извлечен от животински организми, синтетично създаден такъв или стимулацията на производството му в човешкото тяло е основната нишка във всеки един от тези методи. Така, че с лекота може да се заключи – разковничето на младостта и премахване на бръчки се крие в самия колаген.

Ползване на кремове против бръчки и филъри за попълването на бръчки

Като цяло кремовете против бръчки са по-скоро неефективен метод за борба с белезите на времето. Колкото и подобрени да са техните състави и да съдържат големи количества колаген, то много малка част от тях се абсорбират от кожата. Това е така, защото повърхностният слой на дермата има защитна функция, чрез която ни защитава от околната среда, инфекции и ред други фактори. Полагайки крема на лицето си, за да третираме проблемните участъци, много малка част от колагена нужен за възстановяване еластичността на кожата, бива абсорбиран. Така погледнато ефекта от използването на кремове против бръчки е доста спорен.

От друга страна дермалните филъри са доста по-удачната и бърза алтернатива на кремовете. При тях, обаче трябва да се направи едно тънко уточнение. Филърите базирани на колаген извлечен от животински организми са доста по-нетрайни и крият риск от евентуални алергични реакции за някои хора. Освен това имат кратък период на действие, само около 4 месеца. Запълването на бръчки с тях води до естествени резултати, за разлика от запълването с хиалуронова киселина, което изглежда леко изкуствено.

Синтетично създадените филъри за бръчки са най-новото и ефективно решение за премахване на бръчки. Те са базирани на структурата на колагена синтезиран в човешкото тяло и така се усвояват много по-ефективно, при инжектиране. Освен това днес съществуват продукти за запълване на бръчки, които съчетават в себе си свойството да стимулират естественото производство на колаген в кожата и едновременно да попълват бръчките и неравностите. Така стабилността на кожната тъкан е много по-голяма, а видимо проблема с бръчките е решен! Продуктите на Ellanse са именно съвместяващи тези две уникални функции. С използването им не е нужно периодично да се подлагате на инжектиране на филъри, защото еднократното инжектиране има дълготраен ефект. Опасностите от алергични реакции са напълно предотвратени, защото био съвместимостта е пълна. Организма абсорбира продукта изцяло, като кожата изглежда по-еластична, опъната и свежа от преди. При това ефекта е дълготраен, както вече споменахме.

Премахване на бръчки днес е много по-лесно, отколкото е било в миналото, защото благодарение на иновациите в науката са създадени продукти с високо качество и доказано безопасно и ефективно действие.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment