Представяне на мъжки часовник Seiko Prospex Marinemaster GPS Solar Dual-Time

Нов мъжки часовник Seiko Prospex Marinemaster SSF001J1 GPS Solar Dual-Time беше представен на изложението Baselworld 2016 г. Това е първият часовник Seiko, различен от моделите Astron, който използва уникалната GPS Solar технология на марката.

Изработен е изцяло от устойчивия на корозия материал титан, който осигурява на модела Marinemaster защита срещу удари, поради супер-твърдото покритие на корпуса и верижката. Корпусът с диаметър 48.5 мм и дебелина 14.7 мм е фиксиран с един изключително устойчив керамичен пръстен. Този пръстен или панел е двуцветен, с ярко бяло отгоре (с цифровите UTC кодове в синьо) и светло син фланец с 40-те световни времеви градове гравирани в бяло.

seiko часовник

Верижката е с тройна тока с бутон за освобождаване, с сигурно допълнително заключване и плъзгащ регулатор. Короната на винт и заден капак осигуряват водоустойчивост до 200 метра (20 АТМ).

Стъклото от сапфир е със специално покритие за по-ясно разчитане на индексацията, а също така намалява и отблясъците. Четливостта е допълнително подобрена, чрез използването на големи маркери и стрелки, които са покрити с LumiBrite – най-новият материал на Seiko.

Морското вдъхновение на часовника се отразява върху стрелките и маркерите, които са оформени като профила на яхта, погледнат от върха на мачтата.

Това е професионален часовник, който е проектиран да се използва във вода, като короната и бутоните са предназначени да бъдат използвани, дори когато носите ръкавици. Освен това, корпусът и гривната са специално оформени, за да се предотврати увиването на въже по ръба, докато плавате.

seiko часовник

Светло сининият циферблат с мотив на световна карта, съответства на синия керамичен панел и посредством своето покритие приема слънчева светлина, която зарежда батерията на часовника.

Соларният механизъм е Seiko калибър 8X53, който използва GPS сигнали за регулиране на времето и промени за часовия пояс (с едно натискане на бутон). Точността му е +/- 15 секунди на месец, дори и без получаването на GPS сигнал за калибриране, който изисква само ясен изглед към небето, навсякъде по света.

seiko часовник

Освен това, функцията Dual-Time (втора чсова зона) позволява на всеки моряк, например, да знае с един поглед времето в дома си (дисплей намиращ се на 6 часа), както и местното време. Допълнителен дисплей на 4 часа показва 24 часова инидикация (AM / PM), а специалната функция Вечен календар коригира датата (разположена в малък отвор на 4 часа), дори и през февруари на високосна година (до 2100). Има също и дисплей за ден от седмицата намиращ се на 2 часа.

seiko мъжки часовник

Часовникът Seiko Prospex Marinemaster SSF001J1 GPS Solar Dual-Time се произвежда в лимитирана серия от 1500 броя и e на разположение при нас за 7869 лева.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment