Правилните врати за дома

Какво е домът без интериорни врати? Без съмнение има незавършен вид, няма усамотение, няма граници и шумът е навсякъде.

Проблемът е, какви врати е най-подходящо да изберем за дома си, защото ежедневно биваме заливани с информация за десетки различни модели от флаери, списания, билбордове, радио, телевизия и интернет. Наистина на пазара има много врати и дори собствениците на жилища стават по-изобретателни, находчиви и иновативни измисляйки и монтирайки собствени иновативни модели.

Трябва да имате план. Не е достатъчно само това, че знаете къде трябва да поставите новите врати. Вие също така трябва да имате и представа колко място искате да остане около тях – например, плъзгащи се врати са много по-добри от конвенционалните, тъй като те могат да дадат повече пространство.

Типичен пример са малките санитарни помещения често нямащи и 2 кв.м. – подходящи са за поставяне на пералня, но ако вратата се отваря на вътре ще се затруднявате ежедневно.

Можете също така да разделите голямо помещение удобно и ефектно със сгъваема врата. Можете да използвате подобен тип врата успешно разделяйки стаята от градината или терасата.

Интериорните френски врати за дома са отлични, когато искате да имате повече пространство в малка стая. Това е така, защото те разпръскват повече светлина поради използваното в тях стъкло.

Разширете вашите идеи. Не е нужно да се ограничавате с обичайните врати или с врати на промоция. Всъщност, можете да комбинирате различни идеи, за да излезете с уникална концепция. Вместо да използвате дърво за рамката на интериорните врати, можете да изберете стомана, камък или закалено стъкло.

Не купувайте врата набързо. Отделете време, преди да направите избор. Доколкото е възможно, помислете за закупуване на вратата най-малко поне половин или един месец преди покупката. При вратите, а и не само при тях важи правилото „два пъти мери – един път режи“, така че по-добре „на 10 места цена провери, а от 1 купи“. Ако търсите по-ниска цена можете да изберете врати, които не са от масивна дървесина, но трябва да имате в предвид, че те се амортизират по-бързо.

Не монтирайте вратите сами. Колкото и лесен да изглежда монтажът на една врата се обърнете към професионалисти. В много магазини можете да получите и безплатен монтаж купувайки няколко врати, така че си струва да се попазарите.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment