Пране на мокети – какво да очакваме

Пране на мокет Дом и семейство

Прането на мокети понякога се сравнява с прането на килими, но то се различава по някои аспекти. Самата текстура на мокета му позволява в повечето пъти да се изпере значително по-лесно, особено в сравнение със скъпите дългокосмести и пухкави килими.

В повечето случаи обаче, мокетите покриват помещението изцяло, тоест прикрепени са под праговете в ъглите на стаята. Това според Team Clean, една от най-добрите фирми за почистване на килими в София, прави прането им по-сложно и предполага услугата да се извършва на място.

Какво да очакваме

Пране на мокет

Тъй като повечето мокети за здраво прикрепени и върху тях има тежки и големи мебели (легла, гардероби и други подобни), прането най-често се извършва на място. Според специалисти от TeamClean.bg, това не трябва да ви притеснява, защото с наличната техника могат да се почистят ефикасно около 98% от наличните бактерии и микроби.

Какво трябва да направим ние

Имайте предвид, че преди пристигането на екипа трябва да сте разчистили от големи и малки мебели мястото, което ще искате да се изпере. Това ще даде на почистващата фирма по-добро поле за действие.

Какво може да се постигне

След прането ще можете да се радвате на безупречно чист мокет, който ще възвърне своя свеж вид и старите си цветове. Могат да се отстранят дори и стари упорити петна по мокета. Такива може да се наложи да се третират с по-мощен препарат, който да разтвори мръсотията.

Ще остане ли мокета мокър

След като се изпере мокета, мръсотията се извлича със специална вакуумна технология, която отстранява всичката вода. След това мокетът се изсушава по специална технология, като междувременно се ароматизира за да ухае цялото ви жилище прекрасно.

А колко време ще отнеме

Ако килимите и мокетите се вземат за да бъдат изпрани на друго място, можете да очаквате процедурата да отнеме между 5 и 10 дни. Ако обаче се приложи изпиране на място, всичко това ще бъде направено в рамките на един ден. В зависимост от размера на мокета и помещението, самата процедура може да има различна продължителност. Тази процедура много често се прилага и в офис сгради, като в такива случаи, прането на мокета изцяло се съобразява с работното време на сградата.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment