ПР пакет предлага успешна реклама в онлайн медии

Да си правиш ПР в интернет вече е море от възможности! Стига да можеш да се ориентираш в него и да си проумял колко важно е това за бизнеса ти. Тук не говорим за черен ПР, тролове и дрги гадинки, защото негативният ПР рано или късно се обръща срещу създателя си и защото, ако искаме да живеем в приятно, културно и интелигентно общество, трябва самите ние да се държим по този начин. С двеми думи това, за което ви говорим тук, е интелигентен ПР в интернет. Ако предпочитате интернет джунглата, за да си правите ПР в интернет и реклама в мрежата, това си е ваш личен избор и тази статия не е за вас!

За всички останали трябва да уточним, че вече не е необходимо да плащат на журналисти, за да публикуват материали за тях в медиите. Разбира се, те може да продължат да го правят, ако това не ги притеснява и ако нямат скрупули относно корумпирането на медии. Но вече има и по-честен начин да си правиш ПР в интернет. Поради намаляващите приходи от реклама една голяма част от медиите вече практикуват кобинация между реклама и ПР материал, за да привлекат повече рекламодатели. Това дава възможност хем да си пуснете директната реклама, хем да ви публикуват имиджова статия. Все пак това не се прави във всички медии и е добре да имате посредник в този процес, който добре познава рекламните политики на различните издания.

След като сте избрали мястото, където искате да си правите ПР в интернет, идва ред на написването на ПР материал, който да бъде публикуван, освен рекламата ви. Тук не трябва да правите грешката да пишете сами материала си. Причината? ПР в интернет може да си правиш само с толкова качествен текст, че въобще да не му личи, че е ПР текст. В това е тайната на успеха. Писането на този вид текстове обаче се удава на малцина, затова е желателно, дори задължително, да поверите тази задача на опитен копирайтър.

И, понеже става дума за ПР в интернет, а не някде другаде, грехота е, ако този текст не е SEO оптимизиран, така че да ви свърши още една работа, а именно – да привлече трафик към сайта ви. Това последното е възможно, защото повечето от онлайн медиите разрешават линк в ПР статията, която са ви подготвили, така че спокойно можете да я свържете със сайта си.

Ами, това е!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment