Последователно и успоредно свързване на диоди

Отстраняването на проблемите в диодите може да се окаже много трудна задача. Може да ви отнеме по-малко от минута, за да засечете повредените елементи, но понякога е наистина много трудно те да бъдат заменени. Диодите работят във вериги, които имат много специфични изисквания. Това означава, че може да се наложи да се инвестира много време за намирането на нови части, които да заменят повредените.

 

Времето е разтегливо понятие

Някои потребители може да мислят, че намирането на заместители за изгорелите диоди не е толкова трудна задача. Все пак това често може да отнеме повече от няколко часа. В най-лошия случай, ако не може да се намери заместител на диодите, можете да потърсите в специализираните магазини, които се намират близо до вас. Намирането на диодите може да се окаже много по-трудна задача, отколкото повечето потребители дори предполагат.

 

Паралелно или последователно свързване на диодите

Диодите са устройства, които имат възможност да се свържат последователно или паралелно. Това дава много голяма гъвкавост на потребителите. В случай, че няма начин да се намери липсващата част, може да се предприеме друг подход. Диодите могат да се свържат по различен начин.

 

Спефицикация на диодите

Когато става дума за спецификациите на диодите, винаги става дума за най-високото възможно напрежение, както и ампераж. Нека да предположим, че разполагате с диоди, които имат напрежение от 800 V и 2 A. Потребителите вероятно се опитват да намерят заместител. Винаги може да се потърсят диоди, които отговарят на спецификациите. Както вече стана ясно, може да се наложи да се използват диоди, които са с различни спецификации. Понякога може да се наложи да се купят диоди с малко по-различни спецификации и просто да се използва капацитатор.

 

Други спецификации, които не могат да се пренебрегнат

Водачите са много важни елементи в LED системите. Това означава, че те са в състояние да контролират и захранват с енергия цялата верига. Контролът на качеството е много важен в това отношение. Лошите водачи на диодите могат да провалят представянето на лампата. Има някои компании, които произвеждат диоди с много качествени драйвери. Те могат да са наистина много сложна тема, която не е толкова интересна, че да задълбаем в нея.

 

Лещите и ъглите на диодите са две концепции, които понякога могат да са малко сложни. Ъгълът означава, че светлината се разпространява на земята, а светлината пътува в права линия, след като е произведена от диодите. Лещите контролират ъгъла, когато те са поставени над диодите. Колкото по-тясно или по-широко са разположени лещите, толкова повече се променя ъгълът на падане на светлината. Неразбирането на концепцията на лещите може да доведе потребителите до обърквания по отношение на качеството на светлината. Това може да заблуди потребителите, че не са избрали достатъчно силни диоди.

 

Изходът на лумени е много важен компонент от същността на диодите. Колкото повече лумени има в системата, толкова повече светлина достига до потребителите. Това е интензитетът на светлината, но може да повлияе голяма част от останалите фактори на диодите.

 

Диодите са малки, но все пак сложни елементи, които се включват в електрическата верига. Това означава, че потребителите трябва да са в състояние да направят верния избор, като предварително се запознаят с необходимите компоненти.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment