Полиране на фаровете на автомобила

Полиране на фарове на съвременните автомобили е процес по възстановяване на добрата им осветеност, с цел по-добра видимост за водача. Добрата осветеност на пътя е жизненоважен фактор, особено при есенно-зимния сезон. Много пътни инциденти са причинени от нарушена видимост в следствие на лошо поддържани предни светлини на колата.

Фаровете на модерните и не чак толкова модерни автомобили вече от доста време не са стъклени. Стъклото е твърде опасен материал за светлините на колата, особено предните. Затова поли карбоната е синтетичен материал, който безпрецедентно навлезе в авто индустрията. Той е безопасен, издръжлив и много добре отразява и излъчва светлината от крушките на фаровете. Но като всяко нещо и този материал си има слабо място. Това е оксидацията и пожълтяването. Понякога повечето водачи, забелязват промените в качеството на предните си светлини, твърде късно. Тогава се налага да потърсят помощта на професионалисти за отстраняването на проблема, защото дезоксидантите и ръчната шкурка са безсилни пред силната увреденост на фаровете.

Защитно силиконово покритие.

Фаровете от поли карбонат фабрично са снабдени с такова, но то с времето се уврежда. Фактори за това са ултравиолетовите слънчеви лъчи и нагряването от крушките на фаровете. Затова е добре при всеки поне годишен преглед на автомобила ви да проверявате и състоянието на фаровете си. Ако се констатира увреждане, макар и малко е добре да се вземат мерки. Най-добре професионалист знае, как да ви помогне, за да не се увредят предните светлини още повече. Силиконовите покрития и запечатки продавани в комерсиалната мрежа са по-скоро безполезни. Качествените се предлагат единствено в сервизите за полиране на фарове.

Продукти за обработка и запечатка на поли карбонатни фарове.

Много хора забелязват оксидацията навреме, но не търсят професионална помощ за това. Много е важно какви средства се използват за премахването й и на каква фаза е тя. Ако влезете в един магазин за авто принадлежности ще откриете редица средства против оксидация на поли карбоната, но те са на база акрил или полиуретан. Такива препарати не спират пожълтяването и след време дори шкурка или по-твърда намеса няма да помогне за отстраняването й. Пожълтяването може да се превърне в пукнатини и фаровете ви да започнат да се рушат в даден момент. По-добрите защитни покрития са на база епоксидни смоли или безцветни стабилизирани UV бои. Професионалните сервизи добре знаят това и само при един поглед на светлините могат да кажат от какъв вид полиране на фарове се нуждаете. Навременната и адекватна запечатка и покритие със смоли, докато още може да се извърши, е най-доброто решение за увредените фарове от поли карбонат.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment