Полезни ли са Омега – 3 мастните киселини и какво представляват?

Като за начало, ще уточним че Омега – 3 са ненаситени мастни киселини, които са нужни на организма ни, за да може той да работи добре и да имаме пълноценен живот. Интересното в случая е, че той не може да ги произвежда сам и за това се налага те да се набавят по друг начин – чрез храната. Можем да ги открием най-вече в рибата и лененото семе, но съществуват и различни хранителни добавки, които ги съдържат.

Омега – 3 мастните киселини са много важни за здравето ни, те влияят на имунната ни система и ни пазят от редица заболявания.

От кои заболявания ни пазят тези мастни киселини?

Ако употребяваме редовно Омега – 3 мастните киселини, ние ще се предпазим от сърдечно – съдовите заболявания. Според последните проучвания става ясно, че тези ненаситени мастни киселини имат свойството да не допускат натрупването и образуването на мазнини в артериите. Така могат да ни защитят от сърдечно – съдови заболявания като инфаркт, например.

Те действат успокояващо и са много полезни за намаляване на стреса. Тези, които консумират риба са по-малко податливи на агресия, отколкото онези, които не я обичат и не я ядат. Артериите могат да се запушат от хормоните, произвеждани по време на стрес. Благодарение на Омега – 3 мастните киселини, съдържащи се в рибеното масло, то може да потисне тези хормони и да ни защити от сърдечно – съдовите заболявания.

Омега – 3 мастните киселини помагат и на тези, които страдат от Алцхаймер, страдат от шизофрения или са с нарушена концентрация.

Тези мастни киселини се препоръчват и на бременните жени, защото подпомагат развитието на мозъка на плода. Всички лекари препоръчват рибата на бременните или им казват да приемат повече хранителни добавки, съдържащи Омега – 3 мастни киселини. Мозъкът на бебето се развива най-много в последната третина на бременността, за това тогава трябва да се набляга най-много на тях.

Рибеното масло и съдържащите се в него Омега – 3 мастни киселини на фирма Barleans, могат да регулират нивата на серотонин. Това е така нареченият хормон на щастието, действа също и срещу лошото настроение, следродилната депресия, симптомите на менопаузата и т.н.

От всичко гореизброено се разбира, че ако използвате риба или рибни продукти, ще имате по-добро психическо и физическо здраве.

Въпреки това, много хора не обичат риба и не искат да ядат нещо, което не им харесва. Тези хора също се нуждаят от Омега – 3 мастните киселини, за това те могат да подходят по друг начин към този проблем.

Ако сте сред тях, вижте какви са предлаганите продукти на един световен лидер в производството на рибено и ленено масло – Barleans. Тази компания предлага само напълно чисти и натурални продукти, които нямат никакви примеси.

Лененото и рибеното масло на Barleans съдържат Омега – 3 мастни киселини. Те се предлагат под формата на перли, капсули или в течно състояние.

Ако не харесвате вкусът на рибата, тогава без проблем можете да употребявате ленено или рибено масло. По този начин ще дадете на организма си това, от което той има нужда – Омега 3 мастните киселини.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment