Покупка на тапицерии за коли – съвети

тапицерии за коли Авто-мото свят

Нека си признаем, изборът на тапицерии за коли може да бъде труден. Има безкрайно много опции от стотици различни марки и варианти на плат, стил и цвят, от които да се замае дори интериорен дизайнер.

Чрез тази статия ще се опитаме да Ви помогнем да разберете от какво точно се нуждаете. Първо, трябва да определите защо Ви трябва тапицерия. Имате ли деца, които се катерят навсякъде? Използвате ли превозното си средство за работа? Или просто искате нещо, с което колата да изглежда добре, а Вие да се чувствате приятно, като същевременно поддържате седалките си като нови?

тапицерии за коли

Колко добре пасват тапицериите за коли?

Това е относително! Висококачественият комплект от персонализирани калъфи може да не се различава от оригиналната тапицерия на колата. Универсалните тапицерии за коли ще защитят Вашите седалки също толкова добре, но може да не прилягат плътно по тях.

Трудно ли се поставят тапицериите за коли?

Не особено, но отново зависи от модела. Повечето калъфи просто се плъзгат върху седалката, след което се закопчават с велкро, кукички или щракване. По принцип е нужно да отделите 20-30 минути за предните седалки. За задните седалки времето се определя в зависимост от начина им на сглобяване и от това как е конфигурирана колата Ви. При някои автомобили се изисква свалянето на задните седалки.

Как да разбера кои тапицерии за коли ще паснат на моя автомобил?

Това е наистина трудно за определяне. Понякога един модел може да има над дузина различни вариации на дизайна / разположението на седалките. Добре е да се посъветвате с консултантите в магазина за тапицерии за коли – flexzon.com.

Как се почиства тапицерията?

С толкова голямо разнообразие от материи, от които да избирате, тук наистина няма един единствен отговор.

При някои, почистването с прахосмукачка и мокра кърпа е достатъчно. Повечето модели ​​са проектирани така, че да се перат машинно или в случай на водоустойчив неопрен, можете да миете и почиствате, без дори да сваляте калъфите. Доста удобно, нали?

Когато се съмнявате, прочетете инструкциите на етикета за по-конкретни указания.

Персонализиран? Универсални? Какви тапицерии за коли да избера?

По поръчка: Ако наистина искате калъфите да изглеждат като фабрична тапицерия и да прилягат плътно, тогава търсете персонализиран комплект. Не се притеснявайте, не е задължително да са твърде скъпи. Това зависи от марката и материала им.

Универсални: Те са перфектният избор, ако се нуждаете от нещо, което можете да свалите и хвърлите, без усилия, когато нямате нужда от тях. Ако трябва да защитите седалките си от домашен любимец, деца след футболни тренировки или да превозвате товар, който е мръсен или особено абразивен, тогава универсалните тапицерии за коли са точно за Вас.

Кое най-добре отговаря на моя начин на живот и нужди?

Строителство / търговия

Ако използвате превозното си за работа, едва ли отделяте много време на външния вид и на интериора му. Освен мръсотията, носенето на инструменти и оборудване може наистина да разкъса тапицерията. Брезентът е подходящ плат, осигуряващ защита срещу разрези и пробиви, като същевременно се почиства лесно.

За малко повече комфорт, заложете на неопрен. Той покрива приятно седалките и има допълнителното предимство да е водоустойчив.

Семейство / Деца

Нищо не може да съсипе тапицерията Ви като деца, вдигащи краката си върху всичко и бършейки ръце по всяка достижима повърхност.

Не само, че ще искате да продадете колата си някой ден, но все пак това е семейният автомобил и искате да изглежда добре, нали? Кожените тапицерии за коли са добър избор, за да предпазите седалките, като същевременно са лесни за почистване.

Домашни любимци

За щастие, има богат избор от тапицерии за коли, всички от които са създадени, за да предпазят Вашите седалки от пробиви, драскотини и козина. Така ще можете да пътувате навсякъде с домашния си любимец без да се притеснявате за оригиналната си тапицерия.

За освежаване на интериора

Ако просто искате да освежите стария си интериор, има различни хубави модели кожени или дори спортни тапицерии за коли, които могат да направят автомобилът Ви да изглежда по-луксозен.

Ретро визия

Знаете ли, че на пазара се предлагат тапицерии за коли от овча кожа? Друг ретро вариант са калъфите от велур.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment